Nog meer slecht nieuws voor W-Beveren: 'Vier(!) speeldagen schorsing'

Nog meer slecht nieuws voor W-Beveren: 'Vier(!) speeldagen schorsing'
Dinsdag 19 december 2017 - 15:36   I  

Waasland-Beveren zag gisteren Philippe Clement de club verlaten. Een zware klap voor de Waaslanders, want Clement was bezig met het schrijven van een prachtig verhaal.

Vandaag kreeg de club nog meer slecht nieuws te horen. Het Bondsparket eist namelijk 4 speeldagen schorsing voor Angban, na zijn drieste tussenkomst tijdens de wedstrijd tegen Standard.

De speler ging toen vol door op het scheenbeen van Agbo. Die kwam er met de schrik van af, maar de beelden leken zeer pijnlijk. Het is volgens het Bondsparket niet de eerste keer dat Angban zo fors tussenkomst. Daarom ligt de straf zo hoog.

"Toen hij voor STVV speelde pakte hij 3 rode kaarten, waarvan 1 voor natrappen en 2 voor tackles die de fysieke integriteit in gevaar brachten", zei bondsprocureur Chris Vandenbossche op de zitting.

Waasland-Beveren daarentegen wil de vrijspraak. Volgens de club was het niet de bedoeling van Angban om Agbo te kwetsen. "Angban raakt het scheenbeen met de binnenkant van zijn voet, maar heft zijn steunbeen op waardoor zijn lichaam draait. Dat wijst erop dat hij zijn tegenstander niet wou blesseren", aldus de clubadvocaat volgens Sporza.

Poll: Is vier speeldagen overdreven?

TAGS  I  Waasland-Beveren  I   Angban

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024

zondag 14 april 2024