OFFICIEEL: Nieuw competitieformat verrassend goedgekeurd en fel gewijzigd

OFFICIEEL: Nieuw competitieformat verrassend goedgekeurd en fel gewijzigd
Vrijdag 17 juni 2022 - 16:12   I   door Redactie

De kogel is door de kerk. Vrijdagmiddag keurde de Pro League, de verzameling van eersteklassers, een nieuw competitieformat goed.

En dat betekent dat er vanaf 2023-2024 een eerste en tweede divisie met zestien clubs komt. In de hoogste klasse is er dan een play-off met zes teams om de kampioen aan te duiden en daarnaast een play-off met ook zes teams voor nog een Europees ticket.

De play-offs voor het behoud zijn voor de nummers dertien tot en met zestien, waarvan er twee en mogelijk zelfs drie degraderen. In de Kampioenen play-offs en de Europa play-offs worden de punten na de reguliere competitie wel nog gehalveerd.

Dat was in het plan van Pro League-CEO Loryn Parys oorspronkelijk niet het geval. In de play-offs voor het behoud worden de punten niet gehalveerd. Voor de wijziging was een tweederdemeerderheid nodig. Dat was niet de verwachting, maar is dus wel gehaald.

Poll: Vind je dit goed?

TAGS  I  AA Gent  I  Anderlecht  I  Antwerp  I  Beerschot  I  Cercle Brugge  I  Charleroi  I  Club Brugge  I  Eupen  I  KRC Genk  I  KV Kortrijk  I  KV Mechelen  I  KV Oostende  I  OHL  I  Seraing  I  Standard  I  STVV  I  Union  I  Zulte Waregem

vrijdag 29 maart 2024

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024