OFFICIEEL: Romelu Lukaku steelt de show in België en krijgt nu déze prijs

OFFICIEEL: Romelu Lukaku steelt de show in België en krijgt nu déze prijs
Dinsdag 23 mei 2023 - 08:00   I   door Redactie

Romelu Lukaku is als voetballer en ook als mens zo bekend geworden dat hij ook in België heel wat voetballers in de schaduw stelt.

Zelfs bij een officiële prijsuitreiking. Zoals afgelopen maandag. Toen werd de Ebbenhouten Schoen uitgereikt, de prijs voor de beste voetballer in België met Afrikaanse roots. Winnaar werd Mike Trésor die zich bij Racing Genk tot assistkoning kroonde.

Trésor volgt op de erelijst AA Gent-spits Tarik Tissoudali op. In de top vijf haalde de Belg met Burundese roots het voor Union-aanvaller Victor Boniface, Gent-spits Gift Orban en zijn ploegmaats bij KRC Genk, Joseph Paintsil en Bilal El Khannouss.   

Maar het was dus Romelu Lukaku die de aandacht naar zich toe trok door de Orde van Verdienste te krijgen voor zijn acties tegen racisme en discriminatie in voetbalstadions. Pierre Kompany, de vader van Burnley-trainer Vincent Kompany, nam de trofee voor Lukaku in ontvangst. 

Probleem

"Romelu Lukaku maakte de voetbalgemeenschap bewust van het probleem", was de motivatie. "En hij doet het al jaren, al vanaf hij een jonge profspeler was. Haatdragend gedrag hoort niet thuis in een voetbalstadion."

Poll: Vind je dat Lukaku die prijs verdient?

TAGS  I  AA Gent  I  Anderlecht  I  Antwerp  I  Beerschot  I  Cercle Brugge  I  Charleroi  I  Club Brugge  I  Eupen  I  KRC Genk  I  KV Kortrijk  I  KV Mechelen  I  KV Oostende  I  OHL  I  Seraing  I  Standard  I  STVV  I  Union  I  Zulte Waregem  I  Westerlo  I  Ebbenhouten Schoen

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024

zondag 21 april 2024