Ongeloof rond Jelle Vossen: "Ernstige vorm van agressie, totaal onaanvaardbaar"

Ongeloof rond Jelle Vossen:
Maandag 13 september 2021 - 20:30   I   door Redactie

Er viel weer heel wat te beleven afgelopen weekend op de Belgische velden. Vooral de VAR kwam opnieuw in beeld en dat had voor sommige clubs en spelers zware gevolgen.

Voor Jelle Vossen bijvoorbeeld. Die kreeg in de met 2-4-verloren partij tegen Cercle Brugge rood in minuut 93 voor een slaande beweging. De spits raakte het gezicht van Velkovski nadat hij zijn arm had laten zwaaien. De uitsluiting kwam er na tussenkomst van de VAR.

Het bondsparket tilt zwaar aan de armbeweging van Vossen, omdat de bal niet binnen spelbereik was en vordert nu een schorsing van maar liefst drie speeldagen en een boete van 3.000 euro.

Totaal onaanvaardbaar

"Het is een ernstige vorm van agressie, totaal onaanvaardbaar, en moet steng beteugeld worden. De slag werd zonder meer intentioneel uitgedeeld en de gevolgen hadden veel ernstiger kunnen zijn", klinkt het.

(Lees verder onder de afbeelding)

En de vordering had nog zwaarder kunnen zijn omdat de indicatieve tabel vier speeldagen schorsing voorziet, maar omdat Vossen een quasi blanco strafblad kan voorleggen, bleef het beperkt tot drie speeldagen.

Weigering

De Limburger kreeg in zijn carrière nog maar één keer eerder rechtstreeks rood. Als de schorsing bevestigd wordt zal Zulte Waregem zijn topschutter moeten missen tegen Union, KV Kortrijk en Seraing.

Essevee, dat net als Vossen zelf de zware vordering amper kon geloven en maar moeilijk kan slikken, weigert het strafvoorstel. Dinsdag komt de zaak voor de Disciplinaire Raad en zal Vossen zijn zaak bepleiten in de hoop een lichtere straf te krijgen.

Poll: Hoeveel speeldagen schorsing zou jij vorderen?

TAGS  I  Zulte Waregem  I  Cercle Brugge  I  Union  I  KV Kortrijk  I  Seraing

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024

zondag 14 april 2024