Overzicht CL: Real maakt gehakt van APOEL, wisselend succes voor Belgen

Dinsdag 21 november 2017 - 22:41   I

De Champions League is terug en het begint stilaan duidelijk te worden welke ploegen Europees zullen overwinteren. Dinsdag kwamen al heel wat Belgen in actie.

Groep E

Sevilla-Liverpool 3-3

Liverpool liep in het eerste halfuur van de match uit tot 0-3. Firmino (2) en Mane zorgden voor de goals. Na de pauze beet Sevilla van zich af. Ben Yedder bracht zijn team terug in de match met twee goals en in minuut 93 maakte Pizarro er zelfs nog 3-3 van. Spektakel.

Op de laatste speeldag in groep E maken Liverpool, Sevilla en Spartak Moskou nog kans om door te stoten naar de volgende ronde in de Champions League.

Groep F

Napoli-Shakhtar 3-0

Na een moeizame eerste helft, toonde Napoli zich na rust de betere van Shakhtar. Insigne, Zielinkski en Mertens zorgden uiteindelijk voor een 3-0-zege.

Manchester City-Feyenoord 1-0

Manchester City was al zeker van de volgende ronde en dat was er ook aan te zien. Het hoefde niet echt voor de Engelsen, die in de absolute slotfase via Sterling toch afstand namen van Feyenoord. De Bruyne speelde een uur, Kompany kreeg rust.

Groep G

Monaco-RB Leipzig 1-4

Leipzig deelde een ferme tik uit aan Monaco, waar Tielemans de hele match speelde. Via een eigen doelpunt van Jemerson, twee goals van Werner en nog een treffer van Keita kwamen de Duitsers voor rust al vier keer tot scoren. Falcao kon nog milderen, maar het bleef bij 1-4.

Monaco is uitgeschakeld en speelt na nieuwjaar niet meer Europees. Leipzig kan zich op de laatste speeldag nog verzekeren van een plek in de volgende ronde van het kampioenenbal.

Groep H

APOEL-Real Madrid 0-6

Real Madrid kende geen probleem met APOEL. Modric, Benzema (2), Nacho en Ronaldo (2) zorgden voor een erg simpele overwinning op Cyprus.

Dortmund-Tottenham 1-2

Tottenham, met Vertonghen in de basis en Dembele als invaller, haalde het met 1-2 op het veld van Borussia Dortmund. Aubameyang bracht de Duitsers op voorsprong, maar de Engelsen trokken na rust het laken alsnog naar zich toe. Kane en Son scoorden op aangeven van Alli. Real en Tottenham stoten door naar de volgende ronde.

Poll: Kan Real de Champions League weer winnen?