Paniek bij Genk: 'Van den Brom is ten einde raad en gaat confrontatie aan met Bongonda'

Paniek bij Genk: 'Van den Brom is ten einde raad en gaat confrontatie aan met Bongonda'
Vrijdag 26 februari 2021 - 12:30   I   door Redactie

Het moet toch zijn dat John van den Brom het zelf niet meer weet. Ondanks de deftige prestatie tegen Beerschot gaat hij zijn elftal opnieuw door elkaar gooien. En dat zou wel eens de druppel kunnen zijn.

Omgaan met kritiek is een kunst voor een trainer. Maar nog belangrijker is luisteren naar de verzuchtingen van je spelers. Maar op dat vlak is John van den Brom blijkbaar hardleers. Dat de kleedkamer al verschillende keren aangaf dat ze niet tevreden waren met het voortdurende geschuif en gewissel, legt de Nederlander doodleuk naast zich neer.

Voor de match tegen Charleroi van vrijdagavond gaat hij immers opnieuw van opstelling veranderen, terwijl daar op basis van de prestatie tegen Beerschot eigenlijk geen reden toe is. Enkel het resultaat (1-2) was negatief. 

Recht in de ogen

“Zolang een ploeg wint, heb je geen reden om veel te wijzigen", zegt hij in Het Nieuwsblad. "Maar eens je in een mindere periode zit, moet je nog kritischer zijn voor de prestaties van spelers. Je wil iedereen recht in de ogen blijven kijken.” De krant weet dat Van den Brom wellicht opnieuw Bongonda uit de ploeg gaat zetten ten voordele van Luca Oyen.

En dat is een groot risico, omdat opnieuw de confrontatie aangaan met de eergevoelige Bongonda zware gevolgen zou kunnen hebben in de kleedkamer. Eerder bleek al dat de flankspeler niet op één lijn zit met zijn trainer. Het lijkt dan ook eerder op een paniekreactie om de 8 op 30 te doorbreken. Als dat maar goedkomt.

TAGS  I  KRC Genk  I  Beerschot  I  Charleroi

vrijdag 29 maart 2024

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024