Paniek bij RSCA? Ook nieuwelingen brengen er niet veel van terecht

Paniek bij RSCA? Ook nieuwelingen brengen er niet veel van terecht
Donderdag 13 december 2018 - 22:52   I   door Redactie

Voor Anderlecht stond er in de Europese campagne niks meer op spel. Hein Vanhaezebrouck koos dan ook voor acht nieuwe spelers in vergelijking met de vorige wedstrijd, maar veel hebben die niet kunnen laten zien.

Dinamo Zagreb - Anderlecht 0-0

Er valt alvast niet veel te beleven in de eerste helft. Zowel Dinamo Zagreb als Anderlecht laten niet veel zien. Het tempo ligt ontzettend laag in de wedstrijd die niks meer te betekenen heeft.

Op het halfuur komt Zagreb dan toch wat meer opzetten, maar het levert uiteindelijk niet veel op. Het aantal kansen in de 1e helft was op 1 vinger te tellen, namelijk een schot van Bakkali, dat makkelijk gered werd. 

Tweede helft

Anderlecht komt nu toch wat gretiger uit de kleedkamer. Paars-wit begint kansen te creeëren, maar een doelpunt of zelfs grote kansen komen er voorlopig nog niet. 

Een halfuurtje voor tijd wordt Bornauw naar de kant gehaald. De 19-jarige Delcroix mag zich aan Europa tonen. 

Tien minuten voor tijd, lijkt Dinamo Zagreb toch weer een klein beetje aan te dringen, maar echt in gevaar komt Anderlecht niet, eingelijk al een hele wedstrijd niet. 

De eerste grote kans van Anderlecht komt er in het slot. Kayembe plukt met zijn linker een bal uit de lucht en kan bijna Livakovic op het verkeerde been zetten met zijn schot. Even later probeert Anderlecht het opnieuw: 3 pogingen in een mum an tijd op doel, waarvan 2 afgeblokt en de laatste poging van Bakkali wordt afgeschampt in hoekschop. Dat was duidelijk het laatste slotoffensief van Anderlecht

 

 

Poll: Zat er eigenlijk meer in voor Anderlecht in deze Europese campagne?

TAGS  I  Anderlecht  I  Zagreb

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024

zondag 21 april 2024