Patrick Kluivert onder de indruk van Gent-speler: "hij heeft alles"

Patrick Kluivert onder de indruk van Gent-speler:
Dinsdag 20 februari 2018 - 12:50   I  

Complimenten krijgen van Patrick Kluivert, Ajax-legende en Barça-boegbeeld, dat moet deugd doen. Voor Gent-speler Rangelo Janga werd dat de pure realiteit.

Het Laatste Nieuws had contact met Kluivert over de sterke spits van AA Gent. Beide heren kennen elkaar van bij de nationale ploeg van Curaçao en Kluivert heeft nog steeds leuke herinneringen aan de spits. "Een geweldige kerel. Eén die mijn vertrouwen nooit beschaamd heeft. Ik ben hartstikke blij met hoe hij het nu doet", aldus Kluivert.

De ex-speler van Barcelona kent als geen ander de kwaliteiten van een goede spits en kent ook de kwaliteiten van Janga. "Hij is ondanks zijn lengte best snel. Voorts is hij balvast, kan hij aardig koppen en is hij beresterk. Echt, hij heeft alle basisingrediënten van een goede spits. Of je nu 4-4-2 speelt of 4-3-3, het maakt hem niet uit. Hij is in elk systeem een plaag voor de verdediging - je bent er nooit klaar mee. Kortom: Rangelo is een vrij complete spits", aldus Kluivert.

Toch heeft de spits ook nog wat werkpunten. "Zijn linkerbeen. Dat is ondermaats. Nu, het is nog niet te laat om zijn linker te verbeteren. Natuurlijk is het handiger als je daar al vroeg in de jeugd mee begint, maar je kan daar altijd op trainen. Oh ja, nog één iets. Soms is Rangelo nog té lief op het veld. Hij zou wat meer een smeerlapje mogen zijn", besluit Kluivert.

Poll: Heeft AA Gent een gouden zaak gedaan met Janga?

TAGS  I  AA Gent  I   Kluivert  I   Janga

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024

zondag 21 april 2024

zaterdag 20 april 2024