'Perbet, Leye, Bruno én Dussenne kunnen samen naar deze Belgische club'

'Perbet, Leye, Bruno én Dussenne kunnen samen naar deze Belgische club'
Dinsdag 22 mei 2018 - 08:18   I  

Zulte Waregem, Sporting Lokeren en KRC Genk breien er nog een kort vervolg aan, maar voor alle andere clubs uit de Jupiler Pro League zit het seizoen erop. En dat wil zeggen dat de besturen in gang kunnen schieten en dat er werk kan gemaakt worden van transfers. Bij Sporting Charleroi zijn ze alvast ambitieus en willen ze de voorbije maanden doorspoelen met de komst van enkele nieuwe spelers.

Volgens Het Nieuwsblad wil Charleroi zijn voorhoede straks versterken met Jérémy Perbet (door Club Brugge verhuurd aan KV Kortrijk, nvdr.) of Mbaye Leye (KAS Eupen). Verder hopen De Zebra's ook Massimo Bruno (door RB Leipzig verhuurd aan Anderlecht, nvdr.) naar het Stade du Pays de Charleroi te lokken. Trainer Felice Mazzu wil vers bloed aan zijn kern toevoegen, want hij heeft geen zin om volgend seizoen terug te vallen.

Ook achterin wil Mazzu een kwaliteitsinjectie. Zo wordt Noë Dussenne genoemd als potentiële versterking. De sterke verdediger wordt momenteel door het Italiaanse Crotone verhuurd aan AA Gent, maar De Buffalo's hebben niet de intentie om Dussenne definitief over te nemen. Een overstap naar Het Zwarte Land zou Dussenne, ex-Moeskroen, dus wel kunnen aanspreken. Charleroi zal niet enkel Belgisch shoppen, want met Ali Gholizadeh (22, aanvaller) en Omid Noorafkan (21, middenvelder) zijn er ook nog twee Iraniërs onderweg. Zij tekenen in principe deze week.

Grote kuis

Dat het Charleroi menens is om in het tweede deel van 2018 beter te doen dan in het eerste, is wel duidelijk. Zo wil het ook af van David Pollet, Jordan Remacle, Enes Saglik, Amara Baby en Francis N'Ganga. Zij zijn allen te licht bevonden. Tot slot hopen De Zebra's ook nog te cashen bij een definitieve verkoop van Clinton Mata, die momenteel op huurbasis bij KRC Genk zit.

Poll: Haalt Charleroi volgend seizoen opnieuw play-off 1?

TAGS  I  Charleroi  I  Perbet  I  Club Brugge  I  KV Kortrijk  I  Bruno  I  Anderlecht  I  Dussenne  I  AA Gent  I  Leye  I  Eupen  I  Zulte Waregem

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024