Peter Maes luidt alarmbel en neemt het op voor Anderlecht

Peter Maes luidt alarmbel en neemt het op voor Anderlecht
Woensdag 26 oktober 2016 - 08:49   I   door Redactie

Peter Maes vindt het dringend tijd dat er wat gedaan wordt aan de kalender in de Jupiler Pro League. De combinatie van Europees voetbal en het drukke speelschema in de Jupiler Pro League is te zwaar volgens de coach van RC Genk.

"Het zou goed zijn zijn als de Kalendercommissie de kalender in de toekomst herbekijkt, want op deze manier krijgt wie Europees speelt de strop rond de nek", aldus Maes in Het Belang van Limburg. "Ik vind dat onze kalendercommissie te weinig rekening houdt met de Europese kalender van onze Belgische ploegen."

"Ik begrijp niet waarom er voor Nieuwjaar midweek twee competitiespeeldagen en drie bekerwedstrijden gepland staan", vervolgt Maes. "Precies in de periode dat er in Europa zes poulewedstrijden gespeeld worden. Doe dan één week van de winterstop af en plan iets meer matchen in de eerste maanden van 2017. Want op deze manier is de citroen al uitgeperst, vooraleer we aan play-off 1 beginnen. Europees spelen wordt zo soms een nadeel voor Belgische clubs."

"Doordat er zoveel wedstrijden op tv moeten komen, ontstaat er een te groot verschil in recuperatietijd tussen de verschillende clubs. Kijk naar Club Brugge-Anderlecht van zondag. Anderlecht moest minder dan drie dagen na een Europese uitmatch alweer aan de bak, Club kreeg 48 uur extra rust. Dan strijd je niet met gelijke middelen.”

TAGS  I  Peter Maes  I   RC Genk

zaterdag 20 april 2024

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024