Peter Vandenbempt: "Een individualist, een chaoot en een amateur"

Peter Vandenbempt:
Vrijdag 17 februari 2017 - 16:40   I   door Redactie

Daniel Van Buyten haalde uit naar Standard en kreeg zijn ontslag als sportief adviseur. Peter Vandenbempt heeft maar weinig lof voor de voormalige Rode Duivel.

"In Luik toch is hij een beetje neergezet als de bron van alle kwaad dat Standard dit seizoen alweer is overkomen. Een marionet werd hij genoemd, aan de touwtjes van zijn vriend/makelaar Christophe Henrotay. Een individualist, een chaoot, een amateur, hautain in de omgang met (jeugd)trainers van andere clubs en met een totaal gebrek aan zelfkritiek", aldus Vandenbempt.

"Het leek wel alsof Van Buyten zich opnieuw in het shirt van de nationale ploeg bevond, in zijn rol van eeuwige zondebok. Zoals in het najaar van 2010, toen hij na een fatale blunder tegen Duitsland op de voorpagina van de kranten van Sud Presse belandde onder de verbijsterende kop “ Traître de la Patrie”, landverrader. Zo grof is het deze keer niet geworden, maar de imagoschade is toch niet te overzien."

"De door ex-AD Bob Claes al lang voorspelde malaise bij Standard heeft vele vaders, maar het was wel stuitend dat Van Buyten in zijn exit-interviews elke verantwoordelijkheid van zich af schoof. Dat zorgde in Luik voor tenengekrul. Los van alle welles-nietesverhalen in transferdossiers was zijn beleid chaotisch en amateuristisch, terwijl hij naar eigen zeggen de club eindelijk het echte professionalisme zou bijbrengen."

"Het verhaal van de va-et-vient van testspelers, van wie niemand in de club wat afwist tot hun hotelrekening moest betaald worden (en wiens verzekering dus niet in orde was), is bekend, maar nog beter was het gesprek met Mircea Rednic. Van Buyten had de Roemeen op eigen initiatief laten overvliegen, maar intussen had Venanzi al duidelijk gezegd dat Yannick Ferrera niet ontslagen zou worden."

"Vervelend voor Big Dan en dus liet hij de nietsvermoedende Rednic twee uur in de waan dat hij trainer van Standard kon worden. Een shadowgesprek, zeg maar. Nee, de reconversie van Daniel Van Buyten is vooralsnog geen succes geweest. En nu wil hij graag trainer worden. Toch niet van Standard?"

TAGS  I  Peter Vandenbempt  I   Daniel Van Buyten  I   Standard

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024