Peter Vandenbempt keihard voor JPL-revelatie: "Veel dieper kan je niet wegzakken"

Peter Vandenbempt keihard voor JPL-revelatie:
Woensdag 14 april 2021 - 19:00   I   door Redactie

Op het einde van een seizoen zie je altijd ploegen die opeens een heel stuk beter of een heel stuk zwakker gaan presteren. OHL behoort tot die laatste categorie. En dat heeft ook Peter Vandenbempt opgemerkt.

Het voorlopige (?) dieptepunt was de 3-0-pandoering tegen de tien (!) man van Cercle Brugge. "De balans móét straks positief zijn voor OHL, maar de vrije val aan het eind van een onverwacht uitstekend seizoen doet zeer aan Den Dreef", aldus Vandenbempt in zijn column in Sport/Voetbalmagazine.

OHL ontpopte zich dit seizoen inderdaad toe een revelatie, maar valt nu zwaar terug. "Drie goals incasseren van een staartploeg met een man minder, veel dieper kan je niet wegzakken. De defensie heeft een heel jaar gekampt met een gebrek aan stabiliteit. En als de uitstekende doelman Romo ook gaat twijfelen, is er nog weinig hoop."

"Leuven is met 57 (!) tegendoelpunten bij de slechtste leerlingen van de klas, opmerkelijk voor een elftal van Marc Brys", vervolgt de analist. "Behalve in Brugge heeft OHL ook de voorbije weken vlot gescoord, het offensieve compartiment is blijven functioneren maar het heeft niet gerendeerd."

Werkpunt

En Vandenbempt besluit met: "Een duidelijk werkpunt dus voor volgend seizoen. Ook op zoek gaan naar spelers die met de druk om kunnen, Brys stelde vast dat dat in de laatste rechte lijn niet was gelukt. De coach sprak recent nog over de titel (!) op zeer korte termijn. Vanaf plaats elf is dat nog een flinke sprong."

TAGS  I  OHL  I  Cercle Brugge

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024

zondag 24 maart 2024