Preud'homme haalt verrassend zwaar uit naar Belgische voetbalbond

Preud'homme haalt verrassend zwaar uit naar Belgische voetbalbond
Zondag 06 juni 2021 - 13:00   I   door Redactie

Sinds hij weg is bij Standard is Michel Preud'homme (62) vrij om te doen wat hij wil. Een nieuwe club of misschien wel een functie bij de bond. Al geeft hij aan dat dat laatste uit den boze is.

In een interview met Het Laatste Nieuws werd hem de vraag gesteld of hij geen zin had om bondsvoorzitter te worden, maar zijn antwoord was overduidelijk: "En mijn energie stoppen in bestuursmensen die... Neen, dank u."

Waarna hij uitlegde dat hij in 2006 al eens de stemming van François De Keersmaecker verloor. "Roger Vanden Stock had een businessplan om het profvoetbal te revolutioneren. Ik zou het voetbaltechnische voor mijn rekening nemen en Jean-Marie Philips het administratieve."

"Maar het amateurvoetbal stemde het plan weg", vervolgde Preud'homme. "Roger is daarop misnoegd uit de federatie gestapt en toen vroeg de Profliga of ik voor de vorm mij kandidaat wilde stellen bij de voorzittersverkiezingen - we wisten dat we zouden verliezen."

Pro League

Wat ook gebeurde. "Ik kreeg alle stemmen van de eersteklassers en één stem uit tweede klasse, maar de rest en het hele amateurvoetbal stemden voor De Keersmaecker. Ook op het niveau van de Pro League is het lastig werken."

"Ik weet nog dat bij het eerste televisiecontract alle profclubs werden verplicht om chauffage onder hun veld te steken. Vandaag zijn er nóg die hun tenten opslaan en met de warmteblazers afkomen. En ik moet dan voorzitter van het hele circus zijn, zeker?"

Poll: Zou jij Preud'homme graag bij de bond zien?

TAGS  I  Rode Duivels  I  AA Gent  I  Club Brugge  I  Charleroi  I  Standard  I  Seraing

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024

zondag 24 maart 2024