Preud'homme verrast door glansprestatie van eigen speler: "Zijn verhaal is bijzonder paradoxaal"

Preud'homme verrast door glansprestatie van eigen speler:
Zaterdag 03 december 2016 - 21:07   I  

Na de 2-0-overwinning tegen KV Oostende had Club-trainer Michel Preud'homme vooral oog voor één speler. Hij verbaasde vriend en vijand - zelfs zijn eigen trainer - met een topprestatie.

De Bock kende weer wat blessureproblemen, waardoor Cools in extremis op links startte. Niet evident, zeker als je Canesin in de ogen moet kijken. "Het verhaal van Dion Cools is bijzonder paradoxaal", reageerde Preud'homme achteraf. "We hebben hem uit pure noodzaak op links moeten zetten. Dat hadden we in het verleden ook al eens gedaan met Davy De fauw. Maar nu heb ik de indruk dat de linksback misschien wel zijn beste positie is."   

Preud'homme tracht te verklaren waarom Cools op links vaker beter presteert dan op rechts. "Misschien is het wel het mentale aspect. Misschien voelt hij minder druk, omdat hij het gevoel heeft dat hij niets te verliezen heeft op een positie die niet de zijne is. Misschien voelt hij zich vrij in zijn hoofd en doet hij het daarom zo goed. In ieder geval: chapeau voor zijn prestaties..."   

TAGS  I  Dion Cools  I   Club Brugge  I   Michel Preud'homme

zaterdag 20 april 2024

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024