'Pro League in shock: Club Brugge gaat afgelasting voor match tegen AA Gent aanvragen'

'Pro League in shock: Club Brugge gaat afgelasting voor match tegen AA Gent aanvragen'
Woensdag 24 februari 2021 - 13:00   I   door Redactie

Haal uw telraam maar boven. Eén: Matej Mitrovic. Twee: Stefano Denswil. Drie: Hans Vanaken. Vier: Noa Lang. Vijf: Mats Rits. Zes: Simon Mignolet. Zeven: Charles De Ketelaere. Dat is (voorlopig) het aantal positief geteste Club Brugge-spelers.

Een kleine sportieve ramp voor de Europa League-match van donderdag tegen Dinamo Kiev, maar nu dreigt ook een heus rampscenario voor de kalender in de Jupiler Pro League. Want vanaf zeven positieve spelers kan een club een match laten uitstellen. Tegen OHL was dat niet nodig, maar Het Laatste Nieuws weet dat blauw-zwart niet zal aarzelen om dat te doen.

"Met zeven spelers besmet kán Club vragen om die wedstrijd uit te stellen. Of de leider dat ook zal doen, valt af te wachten. Maar het omgekeerde zou verbazen", stelde de krant in aanloop naar Club Brugge-OHL. "Elke door corona geteisterde eersteklasser heeft de voorbije maanden al gebruikgemaakt van de regel." Dat het nu om AA Gent-Club Brugge gaat verandert niets aan de zaak.

Heiliger dan de paus

"Het lijkt ons dan ook sterk dat Club heiliger zou willen zijn dan de paus", weet Het Laatste Nieuws duidelijk meer. "Want dat de kalender anders een soep dreigt te worden, is niet hun probleem. Club was vorige zomer al vragende partij om gezien de pandemie dit seizoen uitzonderlijk geen play-offs af te werken, wetende dat het EK er straks aankomt."

Afwachten nu maar of blauw-zwart vlak voor de match tegen de Buffalo's nog altijd zeven of meer besmettingen kent en het effectief ook zover komt.

Poll: Zal AA Gent-Club Brugge effectief afgelast worden?

TAGS  I  Club Brugge  I  AA Gent

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024

zondag 14 april 2024

zaterdag 13 april 2024

vrijdag 12 april 2024