Publiekslieveling Club Brugge flirt met Standard: "Zou ideaal zijn"

Publiekslieveling Club Brugge flirt met Standard:
Dinsdag 22 mei 2018 - 06:29   I  

Club Brugge kroonde zich dit seizoen tot kampioen van België, maar voor Lior Refaelov was het een seizoen met gemengde gevoelens. De aanvallende middenvelder bracht de meeste wedstrijden door op de bank - soms zelfs in de tribunes - en speelde lang niet zo'n belangrijke rol in het blauw-zwarte succes als hij zelf had gewild. Blijft 'Rafa' bij Club of speelt hij straks bij... Standard?

"Of dit het einde is bij Club? Dat weet ik niet. Maar het kan", aldus Refaelov in Het Laatste Nieuws. "Ach, dit is niet het moment om het daarover te hebben. Dit is het moment om de titel te vieren", voegde de Israëli er tijdens de kampioenenviering van blauw-zwart nog aan toe. "Maar de voorbije twee transferperiodes zijn er contacten geweest met verschillende clubs. De komende transferperiode duurt nog wel even, dus ik heb tijd om de juiste beslissing te nemen."

"Ik hoop niet dat ik nog een seizoen als dit meemaak", benadrukt Rafa. "Het was moeilijk omdat ik nooit echt ritme kon opdoen. Trainingen zijn immers niet hetzelfde als matchen. En ik voel me fysiek nog uitstekend." Een overstap naar Standard, dat Refaelov tijdens de vorige transferperiode al wilde, is een optie. "In januari heb ik een uitstekend gesprek gehad met hen. Ze hebben een goede ploeg, uitstekende spelers."

"Wie wordt de opvolger van Sa Pinto?", grijnst Refaelov. "Als het Preud'homme wordt... (denkt na) Het is altijd ideaal als je met iemand kan werken die je kent en die jou ook kent. De komende weken zal wellicht veel duidelijk worden. Als ik in België blijf, wil ik uiteraard voor een topteam uitkomen. Voor de fans en het bestuur zou een overstap naar Anderlecht of AA Gent veel te te gevoelig liggen. Standard is iets anders", gaat Refaelov verder. De eerste officiële wedstijd van volgend seizoen is de Supercup in het Jan Breydelstadion tussen Club en... Standard. "De kans dat je me daar aan het werk zal zien is inderdaad zeer groot, al weet ik niet of ik bij de thuisploeg of bij de uitploeg zal spelen."

Zoals elk jaar zijn er ook enkele Israëlische teams die Refaelov graag in huis willen halen. Zijn ex-ploeg Maccabi Haifa, topploeg Maccabi Tel Aviv - die vorige zomer aandrong - en ook kampioen Hapoel Beer Sheva worden genoemd. Terug naar Israël of toch maar naar Sclessin? Wordt binnenkort vervolgd... 

Poll: Zal Refaelov volgend seizoen nog bij Club Brugge spelen?

TAGS  I  Refaelov  I  Club Brugge  I  Standard  I  Preud'homme

vrijdag 29 maart 2024

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024