Publiekslieveling kondigt nu al transfer aan: "Ik ga Antwerp missen"

Publiekslieveling kondigt nu al transfer aan:
Donderdag 22 maart 2018 - 07:43   I  

Royal Antwerp FC draaide als promovendus een uitstekend seizoen in de Jupiler Pro League. De oudste club van ons land maakte het heel wat ploegen knap lastig, maar dat houdt ook in dat enkele spelers érg gewild zijn. Zo lijkt het nu al een uitgemaakte zaak dat Stallone Limbombe straks naar een andere club vertrekt.

Limbombe ligt nog tot het einde van dit seizoen onder contract bij Antwerp, maar rekent niet meer op een contractverlenging. Ondanks het feit dat de oudere broer van Club Brugge-speler Anthony het de jongste tijd uitstekend doet, nam het bestuur nog geen contact met hem op. AA Gent en KRC Genk liggen alvast op de loer om Limbombe over te nemen.

Voor zichzelf heeft Limbombe al uitgemaakt dat hij straks andere oorden opzoekt. "Ik denk dat het na de play-offs over zal zijn. Ze bellen me niet. Wat moet ik doen? Zelf bellen? De trainer zegt altijd dat hij me erbij wil volgend seizoen en in me gelooft. Hij heeft nu echt gezien wat ik kan, maar hij stelt de contracten niet op", zegt Limbombe in Het Laatste Nieuws.

Een rare situatie, en dat beseft de speler ook. "In Antwerp is alles raar. Ik ben hier nu vier jaar en heb al veel meegemaakt. Goede en slechte tijden. It is what it is. Ik zeg ook tegen de trainer dat ik wil blijven. Ik voel me hier thuis. Bij Antwerp werd ik prof. Maar wat wil je dat ik doe? Ik ga het missen om speler van Antwerp te zijn."

België, Engeland of Duitsland?

In België zijn Gent en Genk alvast geïnteresseerd, maar het is goed mogelijk dat Limbombe voor het buitenland kiest. "Ik laat alles op me afkomen. Ik zou graag ooit eens in Engeland of in Duitsland voetballen. Dat zou me meer liggen dan Spanje, maar ik wil graag spelen. Ik zou het niet erg vinden om in België te blijven en zeker niet als ik naar een ploeg kan die play-off 1 en Europees voetbal speelt."

Aan interesse is er dus geen gebrek. "Sinds onze match tegen Club Brugge begin dit jaar staat mijn telefoon roodgloeiend, man. Elke dag hangen er wel drie of vier makelaars aan de lijn. Zelfs via Instagram proberen ze me aan een nieuwe club te helpen."

"De kans dat ik bij Antwerp blijf, is maar een paar procentjes"

En wat als Antwerp alsnog met een nieuw contract op de proppen komt? Een laatste knieval? "Die verwacht ik niet meer. De kans dat ik blijf, is maar een paar procentjes groot. Als Antwerp me een deftig voorstel had gedaan, had ik getekend, maar waarom zou ik blijven wachten? Ze kunnen jongens als Yatabaré en Van Damme halen. Respect voor die guys, zij verdienen dat, maar ik ook op dit moment. Ik ben meer waard dan wat ze mij wilden geven. Of geld een belangrijke rol speelt? Natuurlijk. Een voetballer die zegt dat hij niet voor het geld speelt, dat is dikke zever. Als ik bij Barcelona de ene Champions League na de andere zou winnen, maar PSG belt me en zegt dat ik er kan verdienen wat Neymar opstrijkt, dan stap ik in mijn onderbroek op het vliegtuig. Kleren koop ik daar wel", besluit Limbombe.

Poll: Kan Limbombe mee bij een Belgische topclub?

TAGS  I  Limbombe  I   Antwerp  I   RC Genk  I   AA Gent  I   Club Brugge

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024

zondag 24 maart 2024