'Racing Genk heeft nieuwe Courtois te pakken'

'Racing Genk heeft nieuwe Courtois te pakken'
Maandag 08 januari 2018 - 14:45   I  

Een toptalent als Courtois vind je niet elke dag. In Racing Genk hopen ze echter al jaren om nog eens zo'n topper onder de lat kunnen zetten. Binnenkort is dat misschien mogelijk.

De 15-jarige Maarten Vandevoordt mocht namelijk mee op stage en de doelman doet het daar uitstekend. Clement is duidelijk onder de indruk en dat op zo'n jonge leefijd. De doelman zelf blijft met de voeten op de grond, maar is wel fier dat hij tussen de grote jongens mag rondlopen.

“Het was Guy Martens die het me vertelde, ik kon het eerst niet goed geloven. Ik ben pas 15 en dan al met de grote jongens op stage mogen, hier zijn jongens bij die dubbel zo oud zijn. Het is iets waar ik echt trots op ben. Het is een beloning en een signaal dat ik goed bezig ben, maar het is ook een prikkel om nóg harder mijn best te doen", aldus Vandevoordt volgens HLN.

Toch is niet Courtois zijn grote voorbeeld, maar wel streekgenoot Mignolet.  “Eigenlijk is Simon Mignolet mijn grote voorbeeld. Ik ben van Brustem afkomstig en ik woonde in dezelfde straat als Mignolet. Ik denk dat het normaal is dat ik dus opkeek naar hem, maar Courtrois is natuurlijk ook een groot voorbeeld.”

Poll: Moet RC Genk nog meer inzetten op de eigen jeugd?

TAGS  I  Vandvoordt  I   RC Genk  I   Courtois

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024

zondag 21 april 2024

zaterdag 20 april 2024