Racing Genk wint van Charleroi na heerlijke wedstrijd

Racing Genk wint van Charleroi na heerlijke wedstrijd
Zondag 19 augustus 2018 - 19:50   I  

Terwijl de helft van Limburg momenteel nog wat zit uit te kateren na een zwaar weekendje Pukkelpop, kon de rest een beetje verderop genieten van een heerlijke pot voetbal. Zowel Racing Genk als Charleroi lieten mooie dingen zien, maar uiteindelijk leverde invaller Samatta Genk de drie punten op.

Charleroi wilde de sterke prestatie van tegen Anderlecht bevestigen en dat deed het ook. De bezoekers kwamen op voorsprong op een moment dat ze de wedstrijd aan het overnemen waren. Die controle was tot dan eigenlijk voor Genk. Christian Benavente duwde een voorzet van Amara Baby binnen en Clement wist meteen dat het moeilijk zou worden.

Genk ging op zoek naar een doelpuntje voor de rust en dat kwam er ook. In de kluts bleef de bal hangen voor de voeten van Jere Uronen. Die schoot het belangrijke doelpunt tegen de touwen. Charleroi mocht zo even bekomen van de opdoffer.

Ook in de tweede helft bleef de wedstrijd goed over en weer gaan. Charleroi trof de paal, terwijl het voor Genk weer vaak net niet was. Toen Alejandro Pozuelo zijn duivels ontbond, schakelde Genk een versnelling hoger. Het was uiteindelijk de invaller, Samatta, die een voorzet van Ndongala kon binnenschuiven. Op het einde kon Samatta nog een tweede maken vanop de stip.

TAGS  I  RC Genk  I  Charleroi

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024