‘Revolutie in Beker van België: Drastische wijzigingen met zware gevolgen’

‘Revolutie in Beker van België: Drastische wijzigingen met zware gevolgen’
Vrijdag 17 juni 2022 - 18:30   I   door Redactie

Er viel vrijdagmiddag heel wat nieuws te rapen na de Algemene Vergadering van de Pro League, de verzameling van de eersteklassers. Niet alleen over het competitieformat, ook over de Beker van België.

En nog geen klein beetje. Want VTM-sportjournalist Jarno Bertho pakte uit met het nieuws dat het format van de Croky Cup revolutionair gewijzigd wordt op meerdere vlakken. Om te beginnen valt de beschermde status van de eersteklassers weg in de zestiende finales.

Nóg ingrijpender is dat de Europees spelende clubs niet eens in actie komen in die zestiende finales. Zij vallen pas in in de achtste finales. Dit om hun drukke kalender te ontlasten. Een format die ook in het buitenland wordt toegepast.

En last but not least - ook al om de kalender te ontlasten - worden de halve finales beslist in één wedstrijd. Het bijzondere gevolg is dat de vijf Europees spelende clubs de beker kunnen winnen met maar vier wedstrijden af te werken. Bertho: "De kortste weg naar Europa."

Poll: Vind je dit goed wijzigingen?

TAGS  I  AA Gent  I  Anderlecht  I  Antwerp  I  Beerschot  I  Cercle Brugge  I  Charleroi  I  Club Brugge  I  Eupen  I  KRC Genk  I  KV Kortrijk  I  KV Mechelen  I  KV Oostende  I  OHL  I  Seraing  I  Standard  I  STVV  I  Union  I  Zulte Waregem

zaterdag 20 april 2024

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024