Roberto Martinez kan niet rekenen op deze 5(!) geblesseerde Rode Duivels

Roberto Martinez kan niet rekenen op deze 5(!) geblesseerde Rode Duivels
Maandag 19 maart 2018 - 18:50   I  

Het is een vreemd beroep, bondscoach. Maanden lang toewerken naar één of twee wedstrijden. Amper kunnen werken met de spelersgroep en afhankelijk zijn van zaken waar je als bondscoach weinig tot geen vat op hebt zoals vorm en blessures. Bondscoach Roberto Martinez kan er van meespreken, want ook nu weer kan hij niet beschikken over een volledig fitte kern.

Zo liggen Thomas Vermaelen en Thibaut Courtois allebei in de lappenmand. Vermaelen blijft volgens Sporza al zeker tot donderdag in Barcelona, waar hij revalideert van een enkelblessure. Of hij fit geraakt voor de wedstrijd tegen Saudi-Arabië is dus nog maar de vraag.

Courtois sukkelt dan weer met zijn hamstring, een blessure die hij opliep tijdens de training. Ook rond zijn fitheid worden vraagtekens geplaatst. Voor Simon Mignolet om zich zowel bij Martinez als Klopp te bewijzen. Bij Liverpool is hij de laatste weken op de bank verzeild geraakt.

Kwaaltjes bij andere Duivels

Ook andere Rode Duivels sukkelen met kwaaltjes. Jordan Lukaku, Thorgan Hazard en Divock Origi doen het volgens Sporza dan ook rustig aan momenteel. Het zou voor de drie spelers nochtans een goed moment zijn om zich te bewijzen. Vooral Origi moet zich tonen als hij nog naar het WK wilt trekken. Zij zullen wel fit geraken voor de wedstrijd tegen Saudi-Arabië.

"Kiritiek is overroepen"

Verheyen gelooft nog steeds in Origi. Dat liet hij eerder optekenen bij Sporza. Hij vindt dan ook dat de jonge Rode Duivel iets te veel kritiek krijgt. Hij zal die stappen wel nog maken.

"Zeggen dat zijn carrière stagneert, vind ik overroepen. Origi deed het heel jong al goed bij Rijsel. Na het vorige WK heeft hij dan de stap naar Liverpool gezet, een heel grote stap", zegt Verheyen. "Opeens speel je niet elke week meer. Misschien wel te weinig om in het ritme te komen en je goed te ontwikkelen. Maar vaak wordt vergeten dat hij nog maar 22 jaar is en op de moeilijkste positie van allemaal speelt. Als je even minder scoort, krijgt een spits er meteen van langs. Hij heeft alle kwaliteiten en ik twijfel nog altijd niet dat hij een mooie carrière zal uitbouwen", aldus Verheyen volgens Sporza.

Poll: Gaat Origi mee naar het WK?

TAGS  I  Verheyen  I   Rode Duivels  I   Origi  I   Hazard  I   Vermaelen  I   Courtois

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024