‘RSCA mikt hoog en wil goalgetter uit Jupiler Pro League als nieuwe spits’

‘RSCA mikt hoog en wil goalgetter uit Jupiler Pro League als nieuwe spits’
Donderdag 25 februari 2021 - 08:00   I   door Redactie

RSC Anderlecht is en blijft een wisselvallige ploeg. Het gebrek aan doelgerichtheid en efficiëntie zou paars-wit straks zomaar een deelname aan play-off 1 kunnen kosten. De aanvallende onmacht frustreert trainer Vincent Kompany en de clubleiding ondertussen steeds meer.

Topschutter Lukas Nmecha zijn motor is stilgevallen, terwijl andere jongens zich al helemaal niet trefzeker tonen. Een serieus probleem - toch als je matchen wil winnen. Met het oog op volgend seizoen gaat RSCA dan ook enkele aanvallende versterkingen aantrekken. Dat staat nu al vast.

Omdat men in Neerpede rekening houdt met een vertrek van Nmecha, is paars-wit nu al op zoek naar een nieuwe nummer 9. Eén van de namen op het verlanglijstje is Thomas Henry. De 26-jarige spits van OH Leuven maakte dit seizoen al 19 goals. Hij weet dus als geen ander waar het doel staat.

1,8 miljoen

Dat Henry het geweldig doet, is ook Peter Verbeke en co niet ontgaan. RSCA snuffelt momenteel aan Henry, al is het de vraag of de goalgetter van OHL haalbaar is. De marktwaarde van Henry wordt geschat op 1,8 miljoen euro, maar er is heel veel interesse en OHL wil sowieso boter bij de vis als de spits vertrekt.

Poll: Vind jij dat Anderlecht moet doordrukken voor Thomas Henry?

TAGS  I  Anderlecht  I  OH Leuven  I  Antwerp

vrijdag 29 maart 2024

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024