'Speciaal plan ligt klaar, supertransfer Neymar wordt nu écht afgerond'

'Speciaal plan ligt klaar, supertransfer Neymar wordt nu écht afgerond'
Maandag 19 augustus 2019 - 21:30   I   door Redactie

FC Barcelona is verlost van Philippe Coutinho - of andersom, zo u wil. Hoe u het ook draait of keert, het wil zeggen dat Barça nu vol voor een vervanger kan gaan. En in Camp Nou weten ze precies wie ze willen: Neymar.

Neymar wordt al maanden in verband gebracht met een terugkeer naar Catalonië en nu lijkt het er ook écht van te komen. Barcelona heeft zelfs al een plan klaar om zijn ex-speler vast te leggen. Een speciaal plan.

Barça zou niet van plan zijn om Neymar definitief aan te werven. Neen, het gaat voor een huurdeal. Paris Saint-Germain heeft daar wel oren naar, op voorwaarde dat die huurdeal aan het einde van dit seizoen verplicht wordt omgezet in een definitieve transfer.

120 miljoen voor Coutinho, 200 voor Neymar?

Bij Barcelona zijn ze bereid om die voorwaarde te accepteren. Zo blijven de Spanjaarden dit jaar perfect binnen de lijntjes kleuren wat betreft de Financial Fair Play (FFP). Volgende zomer cashen ze zelf 120 miljoen euro bij het definitieve vertrek van Coutinho en kunnen ze zelf weer veel geld uitgeven.

De toekomstige transfersom voor de Neymar-deal zou dan in de buurt van 200 miljoen euro liggen. Bij PSG mikken ze nog steeds op 220 à 250 miljoen, terwijl Barça hoopt dat die prijs nog wat zakt. De deal zou nu wel écht snel worden afgerond. Die intentie hebben alle betrokken partijen alleszins.

Poll: Kijk jij ernaar uit om Neymar terug bij Barcelona te zien spelen?

TAGS  I  PSG  I  Barcelona  I  Bayern München

zaterdag 20 april 2024

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024