Standard-speler bekent: "Na elke wedstrijd heb ik littekens"

Standard-speler bekent:
Zaterdag 17 maart 2018 - 16:15   I  

Standard en Racing Genk nemen het vanavond op tegen elkaar in Brussel. De winnaar mag naar huis met de beker en heeft zo de eerste prijs van het seizoen dan al op zak. Veel extra motivatie zullen de spelers niet nodig hebben vanavond, want voor zo een momenten spelen de heren uiteraard voetbal. Ook de fans staan te popelen.

Wie ook staat te springen om te schitteren is Mehdi Carcela. De dribbelkont van Standard zit in bloedvorm en smult van zulke momenten. Vanavond kan hij laten zien wat iedereen denkt, namelijk dat hij te goed is voor de Belgische competitie.

De vinnige speler is vaak een gesel voor de verdediging en is op goede dagen amper te stoppen. Enkel foutief en dat moeten veel verdedigers dan ook doen. De smaakmaker van Standard wordt vaak hard aangepakt, maar daar blijft hij vrij rustig onder.

"Elke wedstrijd littekens"

"Ik ben dat al gewoon. Na elke match heb ik littekens - een vijftal na de laatste match. In mijn 'quartier' waren er destijds ook 'kick-wedstrijden'. Fouten werden niet gefloten. Het heeft me sterker gemaakt", aldus Carcela in Het Laatste Nieuws.

Volgens hem moeten de scheidsrechters spelers zoals hem wel vaker beschermen. "Soms doen ze het niet genoeg. In Spanje hebben ze meer respect. Messi krijgt ook tikken, maar dan wordt er direct gefloten. Hier sluiten ze vaak de ogen."

Gouden Schoen

Door sommige analisten en journalisten wordt Carcela ook al naar voor geschoven als winnaar Gouden Schoen. Daar denkt Carcela zelf voorlopig nog niet aan, al beseft hij wel dat hij die mooie prijs kan winnen. Al weet je nooit waar hij na de zomer zal voetballen.

"Dat zou een mooie beloning zijn. Ik probeer me te tonen en ik werk ervoor. Maar eerst Standard. Ik hoop met deze club ooit de Champions League te spelen. Ik wil hier blijven. Al besef ik wel dat het snel kan gaan in het voetbal", aldus Carcela.

Poll: Wint Carcela de Gouden Schoen als hij in België blijft?

TAGS  I  Standard  I   Carcela  I   RC Genk

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024

zondag 14 april 2024

zaterdag 13 april 2024

vrijdag 12 april 2024