Stoppen bij Rode Duivels na WK in Rusland? Kompany reageert

Stoppen bij Rode Duivels na WK in Rusland? Kompany reageert
Donderdag 22 maart 2018 - 16:34   I  

Vincent Kompany mag volgende 32 kaarsjes uitblazen. De Belgische verdediger draait al járen mee in de voetballerij en ondanks veel blessures denkt hij nog niet aan het einde van zijn carrière. Maar wat met de Rode Duivels? Wordt het WK in Rusland het laatste grote toernooi van 'Vince The Prince'?

"Die beslissing heb ik nog niet genomen", tekende Het Laatste Nieuws op uit de mond van Kompany. "Ik ben al vijftien jaar Rode Duivel en brand nog steeds van de ambitie. Als je al zo lang meedraait bij de nationale ploeg, ga je niet snel snel zo'n beslissing nemen. Als het voor mij duidelijk is, laat ik het wel weten", aldus de verdediger nog.

Tegen het Europees Kampioenschap in 2020 zal Kompany al 34 zijn, maar toch is het niet uitgesloten dat hij ook dan nog deel uitmaakt van de nationale ploeg - mogelijk niet meer als basisspeler.

"Ik wil de beste zijn"

Kompany denkt dus nog niet aan zijn internationaal pensioen. Integendeel: de kapitein van Manchester City wil straks vlammen in Rusland. "Ik heb wel het gevoel dat als ik op het WK kan spelen, het mijn en ons beste toernooi ooit kan worden. Ik wil de beste zijn."

"Mijn prestaties komen door voorbereiding naar die wedstrijden toe. Dat is ook zo voor het WK. Goed voorbereiden en vanaf de eerste wedstrijd erin vliegen, dan moet ik niet nadenken en loopt het vanzelf. Het grootste werk is de voorbereiding. Nadien stap ik het veld op zonder druk en loopt het vanzelf. Verdedigers zijn in hun carrière op hun best rond hun 32ste. Ik wil daar voor mezelf ook in geloven."

Poll: Moet Kompany na het WK nog doorgaan bij de Rode Duivels?

TAGS  I  Kompany  I   Rode Duivels  I   Manchester City

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024

zondag 24 maart 2024