Teleurstellend Anderlecht bijzonder moeizaam voorbij Moeskroen

Zaterdag 18 november 2017 - 19:50   I

Anderlecht speelde zaterdagavond op het veld van Moeskroen. Coach Vanhaezebrouck wijzigde zijn elftal op verschillende plaatsen en dat was duidelijk te merken.

Paars-wit speelde erg sloom en zonder veel creativiteit. Bijna kwam het op achterstand na een slipper van Sa, Bolingi knalde wild naast. Vlak voor rust kwam Anderlecht vanuit het niets op voorsprong. Bruno schoot vanuit een scherpe hoek knap binnen.

Wie dacht dat het doelpunt de landskampioen zou bevrijden, had het mis. 10 minuten na rust hingen de bordjes alweer gelijk na een geweldige streep van Govea. In het slot claimde de thuisploeg nog een penalty, maar ref Lardot ging daar terecht niet op in. Met nog 10 minuten op de klok zorgde Onyekuru voor de bevrijding. Hij kwam oog in oog met de doelman na een knappe steekbal van Hanni en faalde niet. Eindstand: 1-2.

Anderlecht laat zo geen punten liggen ondanks een slechte match en blijft min of meer in het spoor van Club Brugge. Moeskroen blijft hangen in de grijze middenmoot.

Poll: Maakte Hein een fout door te roteren?