Ten Hag haalt zwaar uit na zege tegen Standard: "Schandalig slecht!"

Ten Hag haalt zwaar uit na zege tegen Standard:
Woensdag 15 augustus 2018 - 11:03   I   door Redactie

Ajax versloeg in de eigen ArenA Standard met 3-0. Toch was Ajax-coach Erik ten Hag niet helemaal tevreden achteraf. Hij haalde zelfs zwaar uit.

Het veld is niet naar de zin van Ten Hag. Al wil hij dat niet als excuus aanroepen dat Ajax vorig weekend tegen Heracles slechts 1-1 gelijkspeelde. Je kunt er wel van alles bijhalen, bijvoorbeeld het veld, dat schandalig slecht is", zegt Ten Hag tegen Ziggo Sport.

"Het werkt niet mee tegen een ploeg die heel defensief staat", doelt hij op Heracles. "De spelers hadden daar duidelijk last van. Ik moet onze groundsmen een groot compliment maken voor wat ze er nog van gemaakt hebben, want zaterdag was het nog vele malen slechter."

Mentaliteit

Ajax overklaste Standard. "Dit moet de intentie van voetbal zijn", aldus Ten Hag. "We moeten dit negentig minuten kunnen brengen. Daar zit een vorm van gemakzucht in, die hadden we vandaag niet. Dat is de mentaliteit die we nodig hebben. We hebben wel een weerbaar elftal. Ook als we een tegenslag krijgen, weten we het nog om te draaien. We moeten gewoon twee keer 45 minuten zo spelen."

TAGS  I  Ajax  I  Standard

zaterdag 20 april 2024

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024