Tielemans komt met opvallende smeekbede voor wedstrijd tegen Saudi-Arabië

Tielemans komt met opvallende smeekbede voor wedstrijd tegen Saudi-Arabië
Donderdag 22 maart 2018 - 21:21   I  

De Rode Duivels nemen het volgende week op tegen Saudi-Arabië. Een wedstrijd waar Martinez voor de laatste keer enkele zaken kan uitproberen met het oog op het WK. Misschien krijgen enkele jongeren hun kans wel, zoals Anthony Limbombe. Een klinkende naam is Saudi-Arabië alvast niet.

Eerder deed ook al Marc Degryse zijn beklag. Hij snapte niet waarom België tegen een kleine tegenstander als Saudi-Arabië wou voetballen. Dat terwijl andere landen het tegen sterke tegenstanders opnemen. Volgens Degryse is dat alvast een inschattingsfout.

"Wat is het nut van deze oefenpot? Als ik naar onze buren kijk, dan zie ik dat Duitsland tegen Spanje en Brazilië speelt en dan praat je over iets anders. Dat zijn echte testen", zei Degryse in Sport/Footmagazine.

Te weinig tegenstand

Volgens de analist is dat ook één van de redenen waarom het voor de Belgen misgaat op een groot toernooi tegen betere tegenstanders. "Eén van de problemen van de Rode Duivels is het feit dat ze tegen te weinig sterke ploegen spelen."

"Als je dan toch een oefeninterland in deze periode plant, dan moet je dat tegen grote landen doen", vervolgt Degryse. "Duitsland, Spanje of Brazilië zijn allemaal ploegen die op het WK de kwartfinale of halve finale gaan halen. Wat stelt Saoedi-Arabië op dat vlak voor."

Fans lopen niet warm

De Belgische voetbalfans lopen ook niet echt warm voor de vriendschappelijke wedstrijd tegen Saudi-Arabië. Er zijn nog maar 20 000 tickets verkocht en het stadion is dan ook allerminst uitverkocht. Daarom deed Tielemans nog een warme oproep vandaag.

"Beste fans, zoals jullie spelen we 27 maart een vriendschappelijke wedstrijd tegen Saudi-Arabië. We spelen met onze nieuwe truitjes, dus dat is een extra reden om zeker te komen kijken. Koop je tickets nog online en tot volgende week", aldus Tielemans.

Poll: Loop jij warm voor deze wedstrijd?

TAGS  I  Rode Duivels  I   Tielemans  I   Anderlecht

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024

zondag 14 april 2024

zaterdag 13 april 2024