Toptalent Club Brugge staat voor doorbraak: "Anderlecht verlaten motiveerde hem"

Toptalent Club Brugge staat voor doorbraak:
Zondag 12 februari 2017 - 15:46   I  

Club Brugge gaat een van zijn toptalenten een professioneel contract laten tekenen. Pittig detail: hij speelde ook nog voor Anderlecht.

Cyril Ngonge is pas zestien jaar, maar de spits krijgt binnenkort een contract voorgeschoteld. Zijn opleiding kreeg hij bij Anderlecht. "Toen hij hier op zijn veertien jaar aankwam, had hij geleerd om verfijnd voetbal te spelen. Hij dankt zijn techniek aan Anderlecht, dat een uitstekende jeugdopleiding heeft. Maar zijn werkkracht is ontwikkeld in Brugge", vertelt vader Michel aan La Dernière Heure.

Op zijn veertien jaar vertrok hij naar Club Brugge. "Jean Kindermans, de directeur van de jeugdopleiding, had mij duidelijk gezegd dat hij niet 100% kon garanderen dat hij zou spelen. Om te ontwikkelen als speler, moet je op het veld staan. Ik heb toen Anderlecht bedankt voor de bewezen diensten en mijn zoon is naar Brugge vertrokken waar hij speelt."

Volgens Michel Ngonge voelt zijn zoon geen rancune tegenover Anderlecht, maar werkt zijn afwijzing wel motiverend. "Het kan gebeuren dat men het potentieel niet in een speler ziet of dat men denkt dat een speler niet gemaakt is voor Anderlecht. In het geval van Cyril motiveerde dat hem."

TAGS  I  cyril ngonge  I   anderlecht  I   club brugge

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024

zondag 14 april 2024