'Transfer Limbombe heeft grote gevolgen voor...Zulte Waregem

'Transfer Limbombe heeft grote gevolgen voor...Zulte Waregem
Donderdag 22 maart 2018 - 20:36   I  

De gebroeders Limbombe maken momenteel indruk in de Jupiler Pro League. Anthony (Club Brugge) en Stallone (Antwerp) hebben zich dit seizoen opgewerkt tot echte smaakmakers. Toch staat er nog een broertje klaar en die zou volgens Anthony Limbombe de beste van de drie zijn.

Anthony twijfelde niet toen hij de vraag kreeg. "De beste moet er nog aankomen”, verklapte de sneltrein van Club Brugge. “Bryan is een mix van mij en Stallone. Ik ben meer een verfijnde speler, terwijl Stallone een krachtige voetballer is. Bryan heeft de technische bagage én de kracht. Ik heb de kracht niet echt mee.”

Bryan Limbombe ruilde Zulte Waregem in voor een avontuur bij Genk. Hij hoopt in de Luminus Arena beter te doen dan Anthony, die destijds niet kon doorbreken in Limburg. Het is alleszins nu al uitkijken naar de kunstjes van de jongste Limbombe.

Slecht nieuws voor Zulte Waregem

En die transfer heeft vrij grote gevolgen gekregen. Bryan Limbombe maakte namelijk deel uit van de Essevee Soccer School, waarbij talenten vaak op blote voeten trainen en geen competitievoetbal spelen. Zulte Waregem heeft nu vroegtijdig (na vijf jaar) de stekker uit dat project getrokken. Dat weet Het Laatste Nieuws.

Dat Limbombe naar Racing Genk verhuisde heeft uiteraard niet rechtstreeks voor die beslissing gezorgd, maar Zulte Waregem vreest wel dat het veel te weinig rendement zal halen uit het project. Dat Limbombe, nochtans met een mondeling akkoord met Zulte Waregem, toch naar RC Genk verhuisde weeg zwaar door.

Duur, erg duur

Het project was dan ook nog eens erg duur, want Essevee moest zo'n 500 000 euro per jaar investeren. Vooral de hoge kostprijs van 500.000 euro per jaar - bijna 5% van het jaarbudget - deed de wenkbrauwen fronsen bij het clubbestuur. Dat weet Het Laatste Nieuws nog.

Poll: Gelooft u in het project?

TAGS  I  Limbombe  I   Zulte Waregem  I   RC Genk

zaterdag 20 april 2024

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024