Transfermarkt LIVE: Engels hakt knoop door over Club en Anderlecht, Barça belt Vermaelen

Transfermarkt LIVE: Engels hakt knoop door over Club en Anderlecht, Barça belt Vermaelen
Zaterdag 16 juni 2018 - 23:00   I  

Het seizoen 2017-2018 behoort nog maar goed en wel tot het verleden, of de Belgische profclubs hervatten de trainingen alweer. Iedere club wil zijn transferhuiswerk zo snel mogelijk af hebben, en daarom zijn heel wat managers dezer dagen druk in de weer. Wie gaat er aan de haal met de meest begeerde Belgen en welke clubs pakken uit met een nobele onbekend? Je komt het dagelijks te weten in 'Transfermarkt LIVE'!

Björn Engels zelf heeft eigenlijk nooit gereageerd op een terugkeer naar België. Wellicht omdat dat voor de ex-verdediger van Club Brugge eigenlijk nooit aan de orde was. Engels zit goed in Griekenland en maakte dat vandaag duidelijk via Instagram. De speler van Olympiakos begint het seizoen dan ook bij de Griekse topclub en wellicht blijft hij daar ook.

* Samuel Umtiti, sterkhouder bij Barcelona, ging vandaag pijnlijk in de fout met Frankrijk tegen Australië. Hij bracht zijn ploeg serieus in de problemen door op een domme manier met zijn hand naar de bal te gaan. Als Thomas Vermaelen een goed WK speelt (en fit blijft), dan kan hij een telefoontje verwachten van Barcelona, dat met Vermaelen toch een ervaren centrale verdediger in haar rangen heeft lopen.

*Manchester United gaat mogelijk in gesprek met Juventus over maar liefst vijf (!) spelers. Mario Mandzukic, Sami Khedira en Alex Sandro kunnen naar Engeland terwijl Mateo Darmian en Anthony Martial de omgekeerde weg kunnen bewandelen.

*Bayern München én Napoli hebben hun pijlen gericht op Jean Michael Seri. De middenvelder van Nice stond eerder ook al in de belangstelling van Barcelona en lijkt komende zomer een toptransfer te maken.

*Club Brugge heeft weer een nieuwe aanvaller op het oog. Na het aantrekken van doelman Karlo Letica kijkt Club Brugge nu naar de Zuid-Afrikaanse Percy Tau. Volgens Soccer Laduma heeft blauw-zwart ook al een bod klaar van zo’n 3,5 miljoen euro.

*Junior Edmilson lijkt stilaan onhoudbaar te worden voor Standard. Het Italiaanse Fiorentina toont verregaande interesse in de winger. Voorzitter Bruno Venanzi zou 10 miljoen euro vragen voor Edmilson.

*Laurent Ciman sluit niet uit dat hij binnenkort terugkeert naar de Jupiler Pro League. Eind december is hij einde contract bij LA Galaxy.

*Gareth Bale wil bij Real Madrid blijven. De Welshman wil zich bewijzen onder kersvers trainer Julen Lopetegui.

*Manchester United richt zijn pijlen op Kalidou Koulibaly, de ex-speler van KRC Genk die tegenwoordig een belangrijke schakel is bij Napoli.

*Miguel Trauco is één van de spelers op het verlanglijstje van RSC Anderlecht, maar het is nog maar de vraag of de Peruviaanse WK-ganger ooit bij paars-wit zal belanden. Bordeaux drukt immers door voor de linksachter.

*Standard maakt werk van de definitieve komst van Luis Pedro Cavanda. De Luikse topclub nadert een akkoord met Galatasaray. Standard zou 1 miljoen veil hebben voor de back.

*Paris Saint-Germain hoopt niet alleen Gianluigi Buffon, maar ook Leonardo Bonucci (AC Milan) binnen te halen.

*Verder hoopt PSG zich ook te versterken met N’Golo Kanté. Het zou een slordige 100 miljoen euro veil hebben voor de stofzuiger van Chelsea.

*Liverpool en Chelsea hebben een oogje op Alex Telles (25), de Braziliaanse linksachter van FC Porto.

*Tottenham houdt de situatie van Mario Götze in de gaten. Het is goed mogelijk dat de 26-jarige spelmaker mag vertrekken bij Borussia Dortmund.

*Zulte Waregem en enkele niet nader genoemde Belgische clubs azen op Theo Bongonda (Celta de Vigo).

*Club Brugge heeft na de komst van Karlo Letica beslist dat het Vladimir Gabulov niet meer nodig heeft. De ervaren Rus mag weg.

*Club Brugge maakt nu ook werk van zijn vijfde zomeraanwinst. Blauw-zwart hoopt eerstdaags Clinton Mata (Sporting Charleroi) voor te stellen.

*Club Brugge legde uiteindelijk 3,5 miljoen euro, inclusief bonussen, op tafel voor Karlo Letica.

*Anderlecht hoopt Ognjen Vranjes weg te halen bij AEK Athene, maar het is nog even wachten op witte rook. AEK wil eerst zekerheid over de komst van Milos Kosanovic, de overbodige verdediger van Standard.

*Beijing Guon zou bereid zijn om 7 miljoen euro te betalen voor Isaac Kiese Thelin, nog steeds eigendom van RSC Anderlecht.

*Cercle Brugge zou van AS Monaco de Braziliaanse rechtsachter Vitinho (18) ter beschikking krijgen. De speler van Cruzeiro is op weg naar het prinsdom en zou meteen uitgeleend worden.

*Stijn De Smet, einde contract bij KV Kortrijk, is op weg naar 1B-club KSV Roeselare.

Poll: Is Mata klaar voor een Belgische topclub?

TAGS  I  AA Gent  I  RC Genk  I  Club Brugge  I  Anderlecht  I  Standard  I  Beerschot Wilrijk  I  Antwerp  I  KV Oostende  I  KV Mechelen

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024

zondag 14 april 2024

zaterdag 13 april 2024