Trillende Mats Hummels haalt zwaar uit na pijnlijke nederlaag Duitsland

Trillende Mats Hummels haalt zwaar uit na pijnlijke nederlaag Duitsland
Maandag 18 juni 2018 - 07:00   I  

Duitsland verloor zondag verrassend zijn openingswedstrijd op het WK. Een sterk Mexico won met het kleinste verschil en dat zorgt onmiddellijk voor problemen in het kamp van de regerende wereldkampioen. Kort na het laatste fluitsignaal haalde Mats Hummels zwaar uit.

"Het is vrij simpel: we hebben gespeeld zoals tegen Saudi-Arabië, maar dan tegen een betere tegenstander", zo tekende Voetbal International op uit de mond van een van de emotie trillende Hummels. Ook tijdens een oefenmatch tegen de Saudi's maakten de Duitsers weinig indruk, al werd er toen nog met 2-1 gewonnen."

"We hebben daarna een paar problemen besproken, balverlies in de verdediging bijvoorbeeld. Dat hebben we helaas nog niet opgelost. Daarom verliep de eerste helft zo. Mexico heeft daarom ook verdiend gewonnen. Omdat wij het hen veel te makkelijk hebben gemaakt, terwijl we wisten dat we dat niet moesten doen."

"We worden in de steek gelaten"

En dan moest de sneer nog komen. Hummels is allesbehalve blij met de balans in het team. "Als zeven à acht man aanvallend spelen is de offensieve druk natuurlijk groter dan de defensieve stabiliteit. Dat heb ik intern vaak aangekaart. Onze verdediging staat niet goed. Vaak staan alleen Jérôme Boateng en ik achterin. We worden in de steek gelaten."

"Dat heeft Mexico genadeloos afgestraft. Deze wake-up call komt net te laat. We moeten nu twee wedstrijden winnen anders zijn we klaar. We hadden tegen Saudi-Arabië al een wake-up call. Ik snap niet waarom we vandaag zo gespeeld hebben, terwijl we zeven dagen geleden al een waarschuwing kregen. Als we de volgende wedstrijd weer zo spelen, maak ik me zorgen, maar ik ga er nu vanuit dat we beter gaan spelen", besloot de verdediger van Bayern München.

Poll: Zie jij Duitsland nog wereldkampioen worden?

TAGS  I  Hummels  I  Duitsland  I  Mexico

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024