Union speelt met vuur tegen KV Kortrijk en ziet één speler het verschil maken

Zaterdag 13 augustus 2022 - 22:41   I   door Redactie

Union werd eerder deze week uitgeschakeld in de Champions League door Rangers. Ze werden na de 2-0 overwinning thuis, op een 3-0 vernedering getrakteerd. Ook vorige week tegen Mechelen werd er zwaar verloren. Tegen KV Kortrijk probeerde Union de dubbele kater door te spoelen.

Union-KV Kortrijk 2-1

Union wist snel een penalty te versieren. Lapoussin werd neergehaald, Teuma legde de bal in het net: 1-0. Kortrijk kon op het einde van de helft ook eens prikken, maar de eerste helft was hoofdzakelijk eenrichtingsverkeer.

Ook aan de tweede helft begon Union het beste. Teuma schoot de bal op aangeven van Lapoussin voorbij de doelman van Kortrijk. Iets later wist Faïz Selemani de aansluitingstreffer te scoren: 2-1.

Union vergat de wedstrijd af te maken. Onder meer Vanzeir en Adingra hadden het verlossende doelpunt aan hun voet, maar wisten niet af te werken. KV Kortrijk kwam nog enkele keren driegen, maar ook zij wisten niet meer te scoren.

Doelpuntenmakers:

9’ Teuma 1-0 (pen), 58’ Teuma 2-0, 63’ Selemani 2-1

Poll: Denk jij dat Union opnieuw POI zal kunnen halen?