Update: De Boeck en KV Kortrijk hakken samen knoop door over samenwerking

Update: De Boeck en KV Kortrijk hakken samen knoop door over samenwerking
Donderdag 22 maart 2018 - 14:40   I  

Glen De Boeck leverde dit seizoen prima werk bij KV Kortrijk. Sinds de Belgische oefenmeester het roer overnam van zijn Griekse voorganger Yannis Anastasiou, fleurde KVK helemaal op. Maar toch stond er een groot vraagteken achter een verdere samenwerking tussen De Boeck en Kortrijk.

De Boeck zette, toen hij in het Guldensporenstadion aan de slag ging, zijn handtekening onder een overeenkomst tot het einde van het seizoen. De voorbije weken zat de trainer al meermaals rond de tafel met het bestuur van Kortrijk, maar het water tussen beide partijen is en blijft diep. Woensdag werd er eindelijk witte rook verwacht, maar een akkoord laat nog steeds op zich wachten. Volgens Het Laatste Nieuws is er maar één reden waarom De Boeck voorlopig niet wil bijtekenen: geld.

"De leek kijkt met stijgende verbazing naar 'het spel' van club en coach dat steeds meer gaat lijken op de paringsdans van twee pauwen. In werkelijkheid gaat het alleen maar om... geld. De club houdt vast aan een brutobudget waar het niet over wil, de coach is het daar mee eens maar wil geen toekomstgerichte opties, wel cash geld. Ergens tussenin moeten de partijen elkaar vinden", klinkt het in de krant.

Cercle Brugge

Daarnaast is het ook niet uitgesloten dat De Boeck op dit moment nog eventjes de kat uit de boom wil kijken. Het is immers goed mogelijk dat Cercle Brugge straks op zoek moet naar een nieuwe trainer. Het staat nog niet vast dat Frank Vercauteren, de man die de Bruggelingen naar 1A bracht, ook volgend seizoen aanblijft. De Boeck, in het verleden al succesvol bij Cercle, zou alvast in beeld zijn om Vercauteren op te volgen.

UPDATE: De Boeck tekent toch

Het Laatste Nieuws weet nu dat De Boeck en KV Kortrijk dan toch een akkoord hebben gevonden over een verdere samenwerking. De Boeck tekent een nieuw contract bij de West-Vlaamse club en zal dus volgend seizoen de lijnen uittekenen bij KVK, tot grote vreugde van de fans.

Poll: Goede beslissing?

TAGS  I  De Boeck  I   KV Kortrijk  I   Vercauteren  I   Cercle Brugge

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024