Van Holsbeeck: "Hij zal ooit voor een Europese topclub spelen"

Van Holsbeeck:
Woensdag 18 juli 2018 - 21:11   I   door Redactie

Herman Van Holsbeeck kon Adnan Januzaj als manager van Anderlecht niet bij paars-wit houden. Al heel vroeg trok de Rode Duivel naar Manchester United.

"Papa Januzaj wist al heel vroeg dat zijn zoon niet in België zou blijven en hij heeft ons dat ook duidelijk gezegd. ‘Het maakt mij niet uit wat jullie voorstellen. Ik trek met mijn zoon naar het buitenland.’ Hij had een carrièreplan uitgestippeld voor Adnan: als er in het buitenland een mooie opportuniteit zou klaarliggen, dan waren ze weg. Voor Januzaj lagen de mogelijkheden voor het grijpen. Ik vind het knap dat de papa zo eerlijk is geweest met ons. Maar wat kan je als bestuur doen? Je kan een keer gaan praten, een tweede keer, maar je kan niet blijven aandringen", zegt Van Holsbeeck in Sport/Voetbalmagazine.

"Een jongen van 15 of 16 jaar komt heel snel in het vaarwater terecht van Europese topclubs genre Manchester City en in dat financiële circus kan Anderlecht niet wedijveren. ‘Van een jonge speler weet je nooit welke weg hij zal inslaan. Charly Musonda jr was volgens veel waarnemers het grootste talent dat ooit in België heeft rondlopen. Kijk waar hij nu staat. Het hangt van zoveel factoren af of een jonge gast slaagt."

"Wat betreft Januzaj blijf ik bij mijn eerste standpunt: hij heeft de kwaliteiten en het potentieel om ooit voor een club uit de Europese top te spelen. Hij is volgens mij wel een laatbloeier. Het zal nog een tijdje duren voor hij de verwachtingen helemaal zal inlossen, maar hij komt er wel. Hij werd wellicht iets te snel naar de top geduwd. Hij nam een verschroeiende start bij Manchester United, kende daarna een terugval en krabbelt nu stilaan terug. Hij moet nu gedurende twee jaar stabiliteit vinden in zijn carrière."

Poll: Zal Januzaj nog helemaal doorbreken?

TAGS  I  Anderlecht  I  Manchester United  I  Rode Duivels

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024