Vandereycken merkt net voor België-Panama iets belangrijks op aan De Bruyne

Vandereycken merkt net voor België-Panama iets belangrijks op aan De Bruyne
Maandag 18 juni 2018 - 09:20   I  

Het is eindelijk zover! Vanavond komen de Rode Duivels in actie op het wereldkampioenschap. Iedereen verwacht dat onze nationale trots het zonder veel moeite zal halen van Panama, maar gewezen bondscoach René Vandereycken ziet toch nog een probleem.

Volgens Vandereycken moet Roberto Martinez anders omgaan met Kevin De Bruyne. De analist is van mening dat De Bruyne veel hoger op het veld moet staan. “De Bruyne en Hazard. Ze kunnen in verschillende posities met elkaar samenspelen, maar ik vind dat De Bruyne nu iets te veel achteruit staat”, klinkt het in Het Nieuwsblad.

“In zijn teruggetrokken rol is hij wel belangrijk in de spelopbouw, maar hij kan meer naar zijn kwaliteiten voetballen als hij tien, vijftien meter hoger staat en er iemand anders aan de zijde van Witsel postvat”, gaat Vandereycken verder. “Dan komt De Bruyne volgens mij gedurende negentig minuten meerdere keren in een positie waar hij een beslissende pass kan geven. Dan ben je minder afhankelijk van enkel de individuele actie van Hazard.”

"De Bruyne en Hazard kunnen heel goed met elkaar combineren"

Vandereycken refereert meteen naar één van de jongste oefenpartijen. “Tegen Portugal hebben we gezien dat De Bruyne en Hazard heel goed met elkaar kunnen combineren. De Bruyne zal vanuit die vooruitgeschoven rol ook veel defensief loopwerk verrichten.”

“Men spreekt vaak over een ruit op het middenveld, maar je kunt met een ruit in de aanval spelen. Lukaku diep, gesteund door Mertens en Hazard en De Bruyne daarachter. Twee middenvelders voor de verdediging en vier man achterin. Tegen Panama zal het op elke manier wel lukken, maar vooral tegen sterkere tegenstanders heb je de passes en voorzetten van De Bruyne nodig”, besluit Vandereycken.

Poll: Moet De Bruyne hoger spelen bij de Rode Duivels?

TAGS  I  De Bruyne  I  Hazard  I  Rode Duivels

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024

zondag 24 maart 2024