Vanderhaeghe heeft boodschap voor Gent-bestuur: "Dit is wat ik wil"

Vanderhaeghe heeft boodschap voor Gent-bestuur:
Zondag 18 maart 2018 - 08:12   I  

Yves Vanderhaeghe nam eerder dit seizoen bij AA Gent het roer over van Hein Vanhaezebrouck. Op dat moment kampeerden ‘De Buffalo’s’ nog in de onderste regionen van het klassement, maar Vanderhaeghe gooide het roer om en leidde Gent naar play-off 1.

Niemand kan er dan ook omheen: Vanderhaeghe heeft de voorbije maanden uitstekend werk geleverd in de Ghelamco Arena. Het parcours van Gent mag gezien worden en Vanderhaeghe voelt zich ook goed bij zijn huidige werkgever. Als het van de trainer afhangt, kan hij niet snel genoeg zijn handtekening onder een nieuw contract zetten.

De huidige overeenkomst van Vanderhaeghe loopt nog door tot de zomer van 2019, maar de West-Vlaming ziet zich ook daarna nog bij Gent werken. “Ik weet dat een trainer voorzichtig moet zijn, maar het is altijd mijn ambitie om langer bij een club te zijn, zeker een topclub als AA Gent. Maar ik ga niet iedere dag aan de arm van de voorzitter hangen en vragen: Mag ik alstublieft langer blijven? Neen, ik probeer dat samen met mijn staf met resultaten en kwaliteit af te dwingen.”

"Ik mag toch vertrouwen in mezelf hebben?"

Hoewel Vanderhaeghe nog niet rond de tafel zat met Ivan De Witte en Michel Louwagie, gaat hij ervanuit dat dat binnenkort wél zal gebeuren. “De voorzitter heeft mij hetzelfde gevoel gegeven en laten verstaan: We gaan wel eens spreken. Maar ik moet dat toch niet forceren? Ik ben vier jaar trainer en heb vier keer play-off 1 gespeeld. Ik denk dat ook wat we hier hebben neergezet met de kwalificatie voor play-off 1 mag gezien worden. Dan mag ik toch vertrouwen in mezelf hebben?”

Poll: Verdient Vanderhaeghe een nieuw contract?

TAGS  I  Vanderhaeghe  I   AA Gent

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024

zondag 21 april 2024