VAR eist hoofdrol op in knotsgek duel tussen Kortrijk en Mechelen

Vrijdag 20 september 2019 - 22:22   I   door Redactie

De eerste wedstrijd van speeldag 8 heeft meteen voor vuurwerk gezorgd. KV Kortrijk verloor in eigen huis met 2-3 van KV Mechelen. In een knotsgekke wedstrijd eiste de VAR een hoofdrol op.

Halverwege stond het 1-0 in het voordeel van Kortrijk, dat via Stojanovic op voorsprong was gekomen. De tweede helft had echter veel meer om handen. Kort na de rust klom KVK op 2-0, maar na tussenkomst van de VAR werd het doelpunt afgekeurd omdat Stojanovic doelman Thoelen hinderde.

Kortrijk was van slag en kreeg quasi onmiddellijk een nieuwe mokerslag te verwerken. De gelijkmaker kwam plots uit de lucht vallen toen Vanzeir een voorzet van Storm tegen de netten joeg. Een Mechelen vol vertrouwen ging op en over de thuisploeg: via een pareltje van Schoofs - hij kapte zich vrij, deelde een panna uit en werkte af met buitenkantje links - en een loeier van Vanzeir stond het plots 1-3.

Penalty voor Kortrijk, niét voor Mechelen

Tien minuten voor tijd maakte de VAR de match opnieuw spannend. Er werd in de grote rechthoek hands van Corryn gesignaleerd en Mboyo benutte de elfmeter: 2-3. Aan de overkant verdiende ook Mechelen een strafschop toen Schoofs tegen de vlakte werd getrokken, maar deze keer greep de videoref - onbegrijpelijk - niét in. En zo bleef het bij 2-3.

Poll: Ben jij blij dat de VAR in het leven werd geroepen?