Verhaeghe: "Wij komen net onder de Premier League en Bundesliga"

Verhaeghe:
Maandag 08 januari 2018 - 09:45   I   door Redactie

Volgens Bart Verhaeghe hebben we geen enkele reden om negatief te doen over het niveau in de Jupiler Pro League. De voorzitter van Club Brugge schat dat zelfs heel hoog in.

“Ik denk, eerlijk waar, dat we te weinig trots zijn op onze eigen competitie. Je hebt de échte topcompetities – Engeland, Duitsland, Italië, Spanje, Frankrijk -, maar daaronder komen wij. (tikt op tafel) Daar ben ik zeker van", zegt Verhaeghe in Het Laatste Nieuws. 

"We spelen een moderner voetbal dan Nederland, de Scandinavische ploegen, Polen, zélfs Portugal. Ons voetbal sluit nauw aan bij wat in de Bundesliga of de Premier League wordt gevraagd. Hard, fysiek spel met een hoge snelheid van uitvoering. En ik zeg dit niet op basis van ‘buikgevoel’, hé. Ik baseer me op cijfers. Statistieken."

"Hoeveel lopen spelers, hoeveel high intensity runs maken ze, hoe zit het met de passing, de snelheid van uitvoering. Wel, op Europees vlak doen wij het zeer goed op dat vlak. Niet voor niets zeggen buitenlandse spelers die hier aankomen dat het niveau pittig is. Al heeft dat ook een nadeel: voor onze eigen jongeren is het ook moeilijker om de aansluiting te vinden.”

Poll: Vind jij dat Verhaeghe gelijk heeft over het niveau van onze competitie?

TAGS  I  Verhaeghe  I   Club Brugge  I   Anderlecht  I   Standard  I   RC Genk  I   AA Gent  I   KV Mechelen  I   Antwerp  I   KV Oostende

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024

zondag 21 april 2024

zaterdag 20 april 2024

vrijdag 19 april 2024