Verrassing van formaat: Pep Guardiola komt binnenkort naar België

Verrassing van formaat: Pep Guardiola komt binnenkort naar België
Maandag 19 maart 2018 - 17:33   I  

Pep Guardiola is misschien wel een van de beste trainers van de voorbije seizoenen. Hij boekte gigantische successen bij elke club waar hij aan het werk ging. Bij Barcelona drukte hij zijn stempel, bij Bayern München bracht hij het zonnige Spanje naar de Allianz Arena. Nu speelt hij de concurrentie op een hoopje in de Premier League en kan hij zelfs de Champions League nog winnen met Man City.

Een levende legende is het stilaan aan het worden en voor veel mensen dan ook een eer om hem te ontmoeten. Binnenkort kunnen ook de Belgen hem van dichtbij bewonderen, want de Catalaan zakt af naar België om de U15 van Manchester City aan het werk te zien.

Die spelen namelijk op zaterdag 2 juni de KDB Cup, een jeugdtoernooi dat begin juni wordt georganiseerd op de terreinen van KVE Drongen, de eerste club van Kevin De Bruyne. De organisatie wist enkele mooie ploegen aan te trekken zoals Manchester City, Paris Saint-Germain, Chelsea en Borussia Dortmund. 

Guardiola op bezoek

Ook Guardiola komt dus helemaal afgezakt naar Drongen om de jeugdploegen aan het werk te zien. Een heuse prestatie van de organisatie, die dan ook zeer fier is dat het gelukt is. “We lieten een persoonlijke uitnodiging bezorgen aan de Catalaanse trainer. Tot onze grote verbazing belde hij ons zelf op om te laten weten dat hij er absoluut bij wil zijn.” 

Ook kijken naar de Rode Duivels?

Guardiola zal dus op hetzelfde moment in België zijn als de Rode Duivels. Die spelen namelijk een oefenwedstrijd tegen het Portugal van Cristiano Ronaldo op dat moment. Mogelijk komt Guardiola op zaterdagavond ook kijken naar de oefeninterland tussen de Rode Duivels en Portugal. Dat wist VTM Nieuws nog te melden.

Poll: Siert dit Pep Guardiola?

TAGS  I  Guardiola  I   Manchester City

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024