Verrast deze Belgische topclub met de straffe komst van Nigel De Jong?

Verrast deze Belgische topclub met de straffe komst van Nigel De Jong?
Vrijdag 05 januari 2018 - 16:13   I  

De transferperiode draait inmiddels op volle toeren en heel wat club proberen zo goede mogelijke deals te vinden. Sinds vandaag is daar een zeer goede deal bijgekomen.

Nigel De Jong, de Nederlandse middenvelder die bij onder andere Manchester City en AC Milan speelde, heeft zijn contract met Galatasaray in onderling overleg ontbonden. De ex-international is zo plots een vrije speler.

Dat opent uiteraard perspectieven, want heel wat clubs zouden zich kunnen versterken met de 33-jarige middenvelder. Zo zou bijvoorbeeld Ajax al een tijdje interesse tonen in hun ex-speler, maar een transfer bleef tot nu toe uit.

Ook in België zijn er heel wat ploegen die zich kunnen versterken met de Nederlander. Al liggen zijn loonkosten waarschijnlijk zo hoog dat enkel de Belgische topclubs een poging zouden kunnen wagen.

Dan komen we uit bij Anderlecht, dat momenteel op zoek is naar versterkingen én krap bij kas zit. Een vrije speler zou een mogelijkheid zijn, want de loonkosten kan Coucke vanaf maart voor zijn rekening nemen. Het middenveld van Anderlecht zit echter in principe wel snor, maar als Dendoncker zou vertrekken kan De Jong gemakkelijk zijn plek innemen.

Een andere Belgische topploeg die op zoek is naar iemand met zijn profiel is RC Genk. Zij proberen volop Seck van Waasland-Beveren over te nemen, maar die transfer ligt door de overgang van Clement zeer gevoelig. RC Genk heeft echter voldoende financiële middelen om de topspeler naar Limburg te halen.

Poll: Zou De Jong een aanwinst zijn voor de Belgische competitie?

TAGS  I  De Jong  I   Anderlecht  I   RC Genk

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024