Verschaeren verlost Anderlecht, dit wordt de stand in play-off 1

Zondag 18 april 2021 - 19:51   I   door Redactie

Het doek over de reguliere competitie is gevallen. Zondag plaatste RSC Anderlecht zich als laatste ploeg voor play-off 1. Paars-wit won op het veld van STVV met 0-1, terwijl KV Oostende thuis tegen Cercle Brugge niet verder kwam dan een 1-1-gelijkspel.

STVV-Anderlecht 0-1

In de eerste helft serveerden beide ploegen niet bepaald indrukwekkend voetbal. Anderlecht kreeg de beste kansen, maar Murillo en Verschaeren kwamen niet tot scoren. Aan de rust stond het dan ook nog 0-0.

Pas diep in de tweede helft verwierf Anderlecht zekerheid over een deelname aan play-off 1. Verschaeren zorgde na een mooie actie voor de grote verlossing bij paars-wit.

KV Oostende-Cercle Brugge 1-1

KV Oostende liet het op de laatste speeldag afweten en speelt play-off 2. Nadat Ugbo aan het begin van de tweede helft de score opende, was het lange tijd achtervolgen voor KVO. In blessuretijd zorgde Kvasina nog voor de gelijkmaker. Onvoldoende om play-off 1 te halen, aangezien Anderlecht dus zijn job deed en won in Sint-Truiden.