Vincent Mannaert reageert op niet-selectie Ruud Vormer

Vincent Mannaert reageert op niet-selectie Ruud Vormer
Zaterdag 17 maart 2018 - 15:40   I  

Ruud Vormer won enkele weken geleden de Gouden Schoen. Wie dat bij zijn komst had seizoen werd wellicht voor gek verklaard, maar de Nederlander bewees dit seizoen zijn waarde bij de leider. Infiltratie, geweldige traptechniek, assists en doelpunten maakten van hem de beste voetballer op de Belgische velden. Ook bondscoach Ronald Koeman was onder de indruk en zette hem in de voorselectie van Oranje. Daar stopte het ook voor Vormer.

Volgens Het Laatste Nieuws is die beslissing in samenspraak met Vormer zelf genomen. Nederlands bondscoach Ronald Koeman besloot hem na onderling overleg niet op te roepen. De Gouden Schoen liet verstaan dat een selectie niet gelegen zou komen. 

Het was dus die vervelende enkelblessure die hem de das om deed. Erg jammer voor de Nederlander, die na de afgelopen maanden een selectie echt wel had verdiend. Toch koos Vormer er nu dus zelf voor om Club Brugge op de eerste plaats te zetten.

"Dubbel gevoel"

Vincent Mannaert reageerde in Het Laatste Nieuws op de niet-selectie van Vormer en schept ook wat duidelijkheid. Volgens hem was het de goede keuze van Vormer om niet te kiezen voor Oranje. Hij zou zich toch niet kunnen bewijzen door die vervelende blessure enerzijds en anderzijds kan Club hem nu in alle rust klaarstomen voor play-off 1.

"Een dubbel gevoel voor Ruud", aldus Club-CEO Vincent Mannaert. "Hij zal wel ontgoocheld zijn, maar aan de andere kant is een selectie ook weinig zinvol als je je kansen niet voluit kan verdedigen. Dat hij nu volledig fit raakt voor play-off 1, is een stuk belangrijker voor zijn verdere carrière."

Ook Vanaken geen international

Ook Vanaken werd getipt om er eventueel bij te zijn bij de Rode Duivels. Hij werd niet geselecteerd door Martinez, maar ook dat kan goed nieuws zijn voor Club. Als Leko zowel kan rekenen op een topfiite Vormer en een topfitte Vanaken (9 goals en 9 assist in de Jupiler Pro League) lijkt Club alvast gewapend om het titelfeest dit seizoen opnieuw naar Brugge te halen.

Poll: Krijgt Vormer ooit nog zijn kans bij Oranje?

TAGS  I  Vanaken  I   Vormer  I   Club Brugge

vrijdag 29 maart 2024

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024