Vriend van Coucke enorm verrast: "Hij is een Club Brugge-supporter"

Vriend van Coucke enorm verrast:
Donderdag 21 december 2017 - 06:02   I  

Marc Coucke verraste woensdag vriend en vijand door als winnaar uit de bus te komen in het overnamedossier rond RSC Anderlecht. Best opmerkelijk is het feit dat Coucke in het verleden wedstrijden van Club Brugge bijwoonde en wel meerdere mensen dachten dat hij ook effectief een fan is van blauw-zwart.

"Ik schrok ook van het nieuws. Marc was een Club Brugge-supporter in mijn ogen. En een supporter van KVO. Maar het is natuurlijk in de eerste plaats een zakenman", zegt wielermanager Patrick Lefevere in Het Laatste Nieuws.

Toch doet Anderlecht prima zaken met de komst van Coucke, zo meent Lefevere. "Coucke heeft visie, hij denkt altijd op lange termijn en hij heeft orginele ideeën. Ik geef één voorbeeld: toen Tom Boonen twee jaar bij ons reed, zat Manolo Saiz van Once serieus achter hem aan. Het is Marc die toen zei: Als je echt gelooft dat Boonen een grote wordt, moet je hem een contract van vijf jaar geven."

"Daar hadden wij zelfs niet aan gedacht: in de koers geef je contracten van twee - maximaal drie jaar. Ik heb Marc toen gevolgd, Boonen is gebleven en de rest is geschiedenis. Marc durft dat soort berekende risico's te nemen. Hij heeft ook altijd geïnvesteerd in onze jeugdprojecten, daar geloofde hij echt in. En terecht, is gebleken."

De beste zijn

"Hij wil graag de beste zijn. Ik ben er zeker van dat Marc dit ook doet voor het prestige, maar wees maar gerust dat het geen folieke is. Hij gelooft dat Anderlecht ook financieel een goeie investering is", besluit Lefevere.

Poll: Doet Anderlecht hier goede zaken mee?

TAGS  I  Coucke  I   Anderlecht  I   Lefevere

vrijdag 29 maart 2024

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024