Waasland-Beveren haalt na vertrek Clement zwaar uit naar Genk

Waasland-Beveren haalt na vertrek Clement zwaar uit naar Genk
Dinsdag 19 december 2017 - 10:54   I  

Philippe Clement is niet langer de trainer van Waasland-Beveren. De gewezen verdediger ruilde De Freethiel in voor een avontuur bij KRC Genk. Het nieuws sloeg als een bom in bij Beveren-voorzitter Dirk Huyck.

“Ik moet de keuze van Philippe respecteren, maar ik betreur ten zeerste dat wij nu door Genk gedestabiliseerd worden”, zegt Huyck in Het Nieuwsblad. “We hadden altijd een goede verstandhouding met hen en dachten dat het om een bevriende club ging.”

“Je eigen problemen oplossen door een andere club te destabiliseren is gewoon niet gezond. Een assistent weghalen tijdens het seizoen: oké. Maar een trainer, het monument van de club? Dat is not done, punt. Zoiets zou ik nooit doen", voegt Huyck er nog aan toe.

Nochtans namen ze hun voorzorgen bij Waasland-Beveren. "Met die opstapclausule in het contract van Clement wilden we net vermijden dat hij middenin het seizoen zou vertrekken, want op het einde van het seizoen gold die niet meer. Helaas is de clausule nu toch gebruikt. Het lot van het succes van een kleine ploeg…"

Poll: Begrijp jij de keuze van Clement?

TAGS  I  Huyck  I   Waasland-Beveren  I   RC Genk  I   Clement

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024