Wervelend Barcelona (mét Vermaelen) maakt brandhout van Girona

Zaterdag 24 februari 2018 - 22:36   I

FC Barcelona heeft zaterdagavond brandhout gemaakt van Girona. Lionel Messi en co zagen hoe Real Madrid eerder op de dag met 4-0 won van Alaves, en wilden ongetwijfeld niet onderdoen.

Nochtans begon Barça dramatisch aan de partij. Na amper drie minuten spelen keek de ploeg van Ernesto Valverde al tegen een achterstand aan na een doelpunt van Portu. Daarna was het evenwel al Barcelona wat de klok sloeg.

Tussen minuut 5 en minuut 44 sloeg De Blaugrana genadeloos toe: twee keer Suarez en twee keer Messi, en zo stond het halverwege 4-1. Na de pauze diepten Philippe Coutinho en opnieuw Suarez de voorsprong verder uit tot 6-1.

Thomas Vermaelen mocht rond het uur invallen. Samen met Barça blijft onze landgenoot riant aan de leiding staan in de Primera Division. Barcelona telt voorlopig tien punten meer dan eerste achtervolger Atlético Madrid. Real Madrid volgt op veertien punten.