Wie wordt kampioen? "Zíj zijn de beste ploeg van het land"

Wie wordt kampioen?
Maandag 12 november 2018 - 13:14   I  

De reguliere competitie is halfweg en dus is het tijd voor een eerste serieuze balans. KRC Genk prijkt aan de leiding in de Jupiler Pro League en maakte de voorbije maanden al indruk.

"Halfweg de reguliere competitie zijn de waardeverhoudingen duidelijk. Racing Genk is voorlopig de beste ploeg van het land en kampioen Club Brugge moet Antwerp naast zich en Anderlecht net achter zich dulden", vertelt journalist François Colin bij De Witte Duivel.

"De frisheid is nochtans weg bij de ploeg van Phillipe Clement. Na het gelijkspel in Brugge en tegen Besiktas bleven de Limburgers op 0-0 steken bij hekkensluiter Moeskroen. En zonder een goede Vukovic had het zelfs erger gekund."

"Tweede helft van Club Brugge was zwak"

"Toch loopt de fusieploeg een puntje verder uit", merkt Colin op. Dat heeft alles te maken met het puntenverlies van de regerende kampioen. "Club Brugge had ruim een half uur geen kind aan Charleroi, maar zag de thuisploeg vlak voor de rust gelijk maken en na de pauze afstevenen op een niet eens onverdiende zege (2-1). De tweede helft van blauw-zwart was zwak."

Poll: Wie wordt volgens jou kampioen?

TAGS  I  Club Brugge  I  KRC Genk  I  Antwerp  I  Anderlecht  I  AA Gent  I  Standard

vrijdag 29 maart 2024

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024