'Wintermercato nu al een flop voor Anderlecht'

'Wintermercato nu al een flop voor Anderlecht'
Maandag 01 januari 2018 - 12:00   I  

Het nieuwe jaar brengt altijd nieuwe voornemens met zich mee. In Anderlecht hopen ze alvast dat het nieuwe jaar anders begint dan dat het geëindigd is. Topvoetbal zagen we namelijk niet in het Astridpark.

Anderlecht zal normaal gezien wel wat inkopen in de winter, maar de voorgeschiedenis leert ons dat Anderlecht slecht inkoopt in de winter. Zo maakte Stef Wijnants voor Sporza een overzicht van de wintertransfers van de afgelopen jaren en die balans is zeer triest.

RSCA probeerde namelijk enkele grote namen te halen, maar die konden nooit doorbreken in Brussel. De mislukkingen zijn dan ook niet meer op één hand te tellen. 

"De mislukkingen van de wintertransferperiode zijn legio. Anderlecht heeft de voorbije jaren talrijke spelers op huurbasis naar Brussel gehaald. Daar waren heel wat gevestigde namen bij die in grotere competities hun sporen verdiend hebben", aldus Wijnants.

Wijnants kon die stelling trouwens kracht bijzetten door een opsomming te geven van enkele namen die Anderlecht gaan halen is in de winter. Filip Djuricic, Alexander Büttner, Marko Marin, Rolando, Demy de Zeeuw en Luigi Pieroni, niet echt namen die potten hebben gebroken in Anderlecht.

De fans verwachten dus in principe niet te veel van de komende transferperiode. Anderlecht heeft namelijk niet veel ervaring met goede wintertransfers. Hopelijk voor de RSCA-fans wordt het dit jaar anders.

Poll: Verwacht u veel van de wintermercato voor Anderlecht?

TAGS  I  Anderlecht

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024

zondag 24 maart 2024