Zidane onthult: "Breken met het voetbal"

Zidane onthult:
Woensdag 21 maart 2018 - 21:20   I   door Redactie

Zinédine Zidane is nu een succesvol trainer bij Real Madrid. Dat zag er na zijn actieve carrière echter zo niet naar uit. Tegenover de verzamelde pers liet Zidane weten dat hij eigenlijk helemaal geen zin had om trainer te worden na zijn actieve carrière.

“Toen ik gestopt was, had ik allesbehalve zin om trainer te worden en wilde ik ook absoluut geen manager worden. Ik had vooral zin om te breken met voetbal en iets anders te gaan doen", aldus Zidane. “Maar dan besefte ik uiteindelijk toch dat ik moest doorgaan. Ik heb mijn tijd genomen en heb me erop voorbereid. Vervolgens stak de passie om aan de zijlijn te staan de kop op. Vandaag ben ik een tevreden trainer."

“Aangezien ik school nogal vroeg heb verlaten, moest ik mezelf voorbereiden. Ik heb twee jaar als manager en drie jaar als coach gewerkt. Ik heb mezelf gedurende vijf jaar voorbereid. Dat was een verplichting voor mij. Ik heb er goed aan gedaan mijn tijd te nemen vooraleer erin te vliegen. Vandaag zie ik namelijk hoe moeilijk het is om performant te zijn", zegt Zidane.

De Fransman is sinds 2016 hoofdtrainer van Real Madrid. In 2017 werd hij Spaans kampioen en hij pakte twee jaar op rij al de Champions League. Zidane is ook in de running om die CL voor een derde keer op rij te veroveren.

Poll: Vind jij Zidane een topcoach?

TAGS  I  Zidane  I   Real Madrid

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024