Zulte Waregem haalt achterstand op tegen STVV na imposante tweede helft

Zaterdag 18 februari 2017 - 22:22   I

Zulte Waregem heeft met 3-1 komaf gemaakt met STVV. Het kwam nochtans op achterstand in de eerste helft, waarin STVV duidelijk beter was. Zulte Waregem stelde echter orde op zaken in de tweede helft en scoorde enkele knappe doelpunten.

STVV trok meteen naar voren tegen Zulte Waregem. Voor de thuisploeg hielp het niet dat er met Lepoint een geblesseerde speler op het plein liep. Hij had zich verstapt maar wilde blijven spelen. Hij moest echter meerdere malen opgelapt worden. STVV maakte daar gretig gebruik van en scoorde. De Petter knikte een hoekschop binnen. Meteen daarna was het over en out voor Lepoint. Hij verliet het veld, Gueye kwam in zijn plek.

In de tweede helft liet Zulte een ander gelaat zien. Het trok eindelijk ten aanval en dat resulteerde meteen in een doelpunt. Lerager kopte een heerlijke voorzet van Kaya binnen. Erop en erover, dacht Zulte Waregem. Na een prachtige combinatie à la Barcelona kon invaller Gueye scoren. Daarna zette Leye nog de kers op de taart met de 3-1, op pass van uitblinker Gueye. STVV was toen al lang uitgeteld, maar Zulte Waregem had zin in een doelpuntenfestival. Ook Kaya stond nog aan het kanon na een knappe individuele actie: 4-1.

Zulte Waregem - STVV 4-1

32' De Petter 0-1, 54' Lerager 1-1, 71' Gueye 2-1, 77' Leye 3-1, 81' Kaya 4-1